Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Granica je sigurna'

Ostojić: Naši kapaciteti su puni, EU mora zaustaviti priljev migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručio je iz Tovarnika da policija odogovorno čuva hrvatsku granicu.

Nakon reakcija iz političkih krugova oko ulaska ogromnog broja migranata u Hrvatsku, ministar Ranko Ostojić pokušao je umiriti stvari te poručio da policija postupa po zakonu i čuva granicu u skladu sa zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pitanje sigurnosti Predsjednica upozorava: Granica ne funkcionira kako treba, izbjeglice ulaze nekontrolirano Slika nije dostupna Katastrofa u Tovarniku DRAMA NA ISTOKU HRVATSKE Ovako je izgledala današnja navala izbjeglica u našu zemlju

Istaknuo je, s druge strane, kako su kapaciteti za prihvat puni te da očekuje od predstavnika EU da rasterete priljev migranata na našu granicu.

"Mi smo u ovom trenutku popunili naše kapacitete i ja sam sam rekao da sve, i današnji razgovori koje sam imao sa čelnicima UNHCR-a i jednako tako s predstavnicima EU, rečeno im je da je Hrvatska puna, da su naši kapaciteti takvi, da mi nismo zemlja, koja naravno ne može u datom trenutku biti solidarna, ali da u ovom trenutku tražimo od njih da zaustave priljeve, koje se događaju u zemljama koje ovo dopuštaju.

UŽIVO - KATASTROFA U TOVARNIKU: 'Država nam ne pomaže. Svima nam preostaje da gledamo u nebo da nam pomogne dragi Bog'

'Bojim se da bi se naša želja da migranti što brže prođu mogla nasukati na hridi Schengenskog režima'

Dio izbjeglica upućen na Zagrebački velesajam

Ja to želim otvoreno reći, nema situacije u kojoj bi bilo prihvatljivo da se Hrvatska tretira kao zemlja u kojoj se to može raditi a da to pritom ne poštuju Grčka, Makedonija i Srbija.

Granicu, kao i dosad, Hrvatska je čuvala i čuva i svima koji šalju poruku da smo nesposobni čuvati vlastitu granicu, mogu samo poslati poruku da su ovi ljudi upravo ovdje iz razloga jer je hrvatska policija postupala sukladno zakonima o nadzoru i zaštiti državne granice.

Što se tiče sigurnosti građana, vidite da smo to napravili uvijek na način da najmanje ugrožavamo domicilno stanovništvo, također brinući za zdravstvenu skrb", poručio je ministar Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene