Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik uvjerava

IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Duspara: Ne očekujemo nikakve probleme zbog tranzitnog centra u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska uprava Slavonskoga Broda ne očekuje nikakve probleme u vezi s uspostavom zimskog tranzitnoga centra za izbjeglice u tome gradu, izjavio je gradonačelnik Mirko Duspara i istaknuo kako su Brođani pokazali svoju humanost i u težim, ratnim uvjetima.

"Iako Vlada Republike Hrvatske još nije donijela službenu odluku, ako tranzitni centar za izbjeglice uistinu bude organiziran u Slavonskom Brodu, Gradska uprava poduzet će sve u okviru svoje nadležnosti kako bi se odluka provela, a da se pri tome ni na koji način ne ometa normalno funkcioniranje grada", stoji u objavi na mrežnoj stranici Grada Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuuje se pritisak i dalje U Hrvatsku dosad ušlo više od 320.000, u zimskom tranzitnom centru oko 2100 migranata Slika nije dostupna Hladno jutro u kampu U Slavonski Brod stižu migrantima

Informaciju da je Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo preseljenje tranzitnog izbjegličkog centra iz Opatovca u Slavonski Brod za Hinu je komentirao gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Priprema se zimski tranzitni centar u Slavonskom Brodu

"Mi još nemamo službenu informaciju. O izviđanju lokacije ininog skladišta na Bjelišu, informiran sam sinoć od strane Hrvatske vojske. Prostora ondje ima za grijane šatore ili kontejnere. Premda se razmatrala i lokacija u Varaždinu, prednost ove u Slavonskom Brodu je što se nalazi na rubu grada i povezana je s glavnim prometnicama - i cestom i željezničkim kolosjekom. Vojska i policija u kampu u Opatovcu odlično obavljaju posao pa ne očekujemo ni ovdje probleme. Posebno jer se ljudi u kampu zadržavaju najduže 15-16 sati, a nakon toga odlaze prema granici", rekao je M. Duspara.

"Prije svega treba reći da su Brođani tijekom rata pokazali svoju humanost, kada su u svoje kuće i u daleko težim uvjetima primili daleko veći broj izbjeglica", rekao je Mirko Duspara, ponavljajući da otvaranje Tranzitnog centra ne bi trebalo negativno odraziti na život u Slavonskom Brodu.

Na službenoj web stranici Grada Slavonskog Broda objevljeno je da su potencijalnu lokaciju za tranzitni centar u bivšem Ininom skladištu naftnih derivata u industrijskoj zoni Bjeliš obišli predstavnici Hrvatske vojske, Policijske uprave brodsko-posavske, Ine, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod i gradskog komunalnog poduzeća Vodovod. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene