Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beli Manastir u kaosu

U potpunom rasulu dočekali vlak: 'Thank you, Hrvatska!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HRvatskoj je trenutko gotvo 14.000 izbjeglica.

Vlak s izbjeglicama s tovarničkog područja u četvrtak nešto poslije 19 sati stigao je u Beli Manastir, a oko 21,00 sat nekoliko stotina izbjeglica je na ulazu u grad, kod bivše vojarne. Od nadležnih službi se nisu mogle dobiti precizne informacije o njihovom daljnjem kretanju i smještaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani o izbjeglicama Hrvati podijeljeni: Jedni ih dočekuju raširenih ruku, drugi ih ne žele blizu Slika nije dostupna 'Situacija izmiče kontroli!' HDZ za privremeno zatvaranje granice prema Srbiji

UŽIVO - KAOS U BELOM MANASTIRU Stigao vlak s izbjeglicama, u 23 sata zasjeda Krizni stožer

Dio izbjeglica razapeo je šatore kod obližnje benzinske crpke, a neki su kazali kako su spremni platiti taksi prijevoz kako bi došli do Zagreba, a dalje namjeravaju u Sloveniju ili Austriju.

Na prostoru gdje borave izbjeglice dežuraju policijski službenici, vatrogasci te djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Neslužbeno se doznaje kako je Crveni križ za izbjeglice, u četvrtak navečer pripremio više od 1.200 obroka, što nije bilo dovoljno za sve pridošle. U 23 sata u Belom Manastiru se održala sjednica županijskog Kriznog stožera.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš rekao je za HTV da se nisu bili pripremili za ovoliki broj izbjeglica, i da su očekivali da će ih stići oko tisuću. 'Prva pomoć bi bila da se više ne usmjeravaju prema vojarni, a ovi koji su višak da se preusmjere prema drugim prihvatnim centrima', poručio je.

Inače, nadležne službe htjele su danas izbjeći kaos u Tovarniku, pa su busevima prevozili izbjeglice do Ilače. U konačnici su se u poslijepodnevnim satima odlučili vratiti vlak iz Ilače u Tovarnik, gdje je nastalo opće veselje uz povike 'Hvala, Hrvatska!' Nastao je i metež u kojem su u Ilači izbjeglice ulazili kroz prozore, iako je bilo mjesta za sve.

Svi su se gurali u prva dva vagona, jer u panici nisu shvaćali da ih vlak ima još nekoliko. Nakon što su ipak svi ušli, vlak se po preostale vratio u Tovarnik
(Sa.Pu., Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene