Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 19:15 sati

Ivo Sanader eksluzivni gost Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader bit će ekskluzivni gost Dnevnika Nove TV, a govorit će o svjedočenju pred arbitražnim sudom UNCITRAL-a.

U međunarodnom pravnom okruženju trenutno se vode dvije vrlo važne bitke oko Ine. Prvu je protiv Hrvatske 2013. godine pri međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu pokrenuo mađarski MOL koji tvrdi da je izgubio najmanje tri mlijarde kuna jer hrvatska strana u Ini nije poštovala ugovor iz 2009. godine koji je s Mađarima sklopila Vlada Ive Sanadera. Hrvatska je u vrijeme Vlade Zorana Milanovića uzvratila 2014. godine protutužbom u kojoj tvrdi da hrvatska strana trpi štetu zbog ugovora Sanaderove Vlade kojim su Mađarima dana upravljačka prava iako nisu imali većinski paket dionica.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva Važna obavijest Dobra vijest za vozače: Nove cijene goriva od utorka Vrana Vole nanositi štetu Najinteligentnije životinje u Europi: "Mogu rješavati zadatke na razini sedmogodišnje djece"

Prije nekoliko dana u Londonu je na UNICITRAL-u, UN-ovoj komisiji za međunarodno trgovačko pravo, pri kojoj je Hrvatska zatražila poništavanje dioničarskog ugovora Vlade i MOL-a iz 2009. godine o upravljanju Inom svjedočio bivši premijer Ivo Sanader. O čemu je svjedočio i kakve bi posljedice za Hrvatsku i njezine građane, ali i njega osobno s obzirom da čeka novo suđenje za Inu to moglo imati - u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati, voditelji Marija Miholjek i Saša Kopljar razgovarat će s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene