Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Različita gledanja

Josipović: Milanović i ja nismo u nikakvom sukobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je u Varaždinu izjavio kako nije u nikakvom sukobu s premijerom Zoranom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. studenoga, istaknuvši da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari 'razbistriti' mjerodavne institucije.

Tijekom susreta s bivšim slovenskim predsjednikom Danilom Turkom novinari su Ivu Josipovića, koji je ranije ocijenio kako treba preispitati postupanje sigurnosnog aparata oko događaja u Vukovaru gdje je državni vrh bio spriječen u priključivanju Koloni sjećanja, pitali znači li jučerašnja premijerova izjava da tajne službe nisu predmet demokratske i civilne kontrole te da u Vukovaru osim kulture i bontona nije povrijeđen ni jedan zakon, novi sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg.

Josipović je odgovorio kako je svjestan da mediji traže sukob 'dva velika brda', ali da ih mora razočarati jer takvoga sukoba nema.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Zoran Milanović i Ivan Anušić - 6 prethodnika nije volio VIDEO/FOTO Pogledajte kako je izgledao prvi službeni susret Milanovića i Anušića, nekoga su nazvali klošarom

>> Josipović: Pljunuli su na tragediju i zbog toga sam jako žalostan

'Izgleda da je to omiljena disciplina, traženje sukoba, ali moram vas razočarati jer između mene i premijera Milanovića ne postoji sukob i veliki rat. Na ovu situaciju premijer i ja različito gledamo, ali zato postoje institucije pa će se stvari razbistriti', poručio je hrvatski predsjednik.

Ujedno je izrazio nadu da će svi u Hrvatskoj izvući poruke iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, jer većina, ustvrdio je, zasigurno nije željela da događaj u Vukovaru prođe na način kako je i prošao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene