Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka za Dan neovisnosti

'Dan kada trebamo zahvaliti svima koji su pridonijeli ostvarenju povijesnog cilja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana neovisnosti, 8.listopada predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas čestitku hrvatskim građankama i građanima u kojoj ističe važnost državne neovisnosti te snage naroda za napredak zemlje.

"Dan neovisnosti jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. To je dan kada je Hrvatski sabor 1991., u dramatičnim okolnostima agresije, potvrdio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske. Ovo je dan kada trebamo zahvaliti svima koji su pridonijeli ostvarenju povijesnog cilja, neovisnosti i slobode naše Domovine. Posebno, hvala našim braniteljima. Mnogi od njih dali su svoj život za našu slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 8. listopada Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: ''Želimo stvarati društvo i državu po mjeri hrvatskog čovjeka'' Slika nije dostupna Dan neovisnosti Čestitka premijera Plenkovića: "Dan 8. listopada 1991. zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti"

Državna neovisnost je kamen temeljac naše slobode. Ona nam je otvorila mogućnost da izgrađujemo demokratsko i sigurno društvo, državu koja je prepoznata u Europi i svijetu kao prijatelj i saveznik. Napravili smo puno, ali ostaju još mnogi ciljevi koje moramo ostvariti za naše ljude i Domovinu. Za napredak Hrvatske važna je snaga naroda koja izvire iz složnosti i zajedništva. Pokažimo da smo spremni zajedno graditi modernu, tolerantnu i otvorenu državu u kojoj žive jednaki, uspješni i zadovoljni građani. Vjerujem u naše sposobnosti i znam da nećemo predugo čekati dan kad ćemo reći da živimo u uspješnom društvu, društvu pravde i blagostanja.

Policija upala na tulum na kojem je bio i Josipović

Želim vam da se svi s ponosom sjetimo povijesnog dana prije 23 godine, Dana neovisnosti naše Hrvatske, ali i da s ambicijom i optimizmom nastavimo raditi za dobrobit naše Hrvatske.

Sretan vam Dan neovisnosti!", stoji u čestitki predsjednika Josipovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene