Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Složio se

Ivo Josipović podržao prijedlog Ruže Tomašić, kaže da je super

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović za jednu je nedavno iznesenu ideju europske zastupnice HSP AS-a Ruže Tomašić kazao da je 'super'.

Predsjednik Republike Ivo Josipović podržao je ideju Ruže Tomašić, europske zastupnice i predsjednice HSP Ante Starčević, o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA DNEVNOM REDU VLADE Što je zapravo isključivi gospodarski pojas i kasni li Hrvatska s njegovim proglašenjem? "To je pobjeda hrvatskog naroda" Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO CROBAROMETAR: Je li Vladi naštetio spor s Europskom komisijom?

>> Vesna Pusić o gospodarskom pojasu: To je ozbiljna tema

Tomašić je s takvom inicijativom izašla 31. listopada, a nekoliko dana kasnije predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ocijenila je da je to ozbiljna ideja o kojoj treba razgovarati.

Jučer je predsjednik Josipović na Hrvatskom radiju nedvosmisleno kazao da je ideja Tomašić 'super'.

'Mislim da bi to bila dobra odluka, da je za nju došlo vrijeme i da nema nijednog razloga da se to zaista i ne učini', rekao je Josipović i dodao da su određenim zakonskim izmjenama stvoreni instrumenti za uredovanje hrvatske države u tom području.

Na izravno pitanje što misli o ideji Ruže Tomašič, odgovorio je: 'Super. Mislim da dobre ideje treba prihvatiti, ma otkud da dolaze, iz kojeg dijela političkog spektra. To posebno vrijedi za predsjednika za kog znamo da je nadstranački', pojasnio je svoj stav predsjednik Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene