Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o Kolindi

'Plaši ljude Jugoslavijom, a onda priprema sastanak Trilaterale'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji Poslovni uzlet kontinentalne Hrvatske u Osijeku, predsjednik Ivo Josipović rekao je da Hrvatsku moramo razvijati ravnomjerno i upravljati njome na održiv način'.

'Samo tako, naše mane možemo pretvoriti u prednosti. Samo tako možemo prevladati značajne razlike u kvaliteti poslovnog okruženja, relativno slabu konkurentnost naše zemlje, ali i slabosti naših regija u konkurentnosti, razvijenosti i nezaposlenosti. Stoga je važno da sve županije dobro upravljaju svojim razvojem, ali i da država potiče ravnomjeran razvoj', rekao je Josipović u Osijeku.

Pročitajte i ovo Donald Trump oštro reagirala Bijela kuća Trump sablaznio novom izjavom: "Niste platili? Još bih potaknuo Rusiju da vas napadne" Robert Badinter Ugledni pravnik i bivši ministar Umro čovjek koji je proglasio smrt Jugoslavije

Osvrnuo se na regionalno gospodarstvo povezano s našom zemljom. 'Naši uspješni gospodarstvenici u cijeloj regiji investiraju, trguju, prodaju, ostvaruju velike prihode i licemjerno je ujutro plašiti ljude 'regionom', kako se to kaže, Titom, novom Jugoslavijom i drugim potpuno nerealnim i neprimjerenim sadržajima, a onda navečer pripremati sastanak Trilaterale, možda i ne otići na njega, a pristajati na to da se, kao što i treba, provodi određena politika u regiji. Ja sam siguran da poduzetnici prepoznaju što je projekt i program, a što je licemjerje', kaže Josipović.

Na novinarski upit je li pri tome mislio na HDZ-ovu kandidatkinju rekao je: 'Znate tko sudjeluje u Trilateralama i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom.'

Jučer podrška, a danas...: Josipović uputio kritiku Vladi

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović jedna je od tri hrvatska člana Trilateralne komisije, čija je konferencija održana početkom mjeseca u Beograda.

'Ničiji politički izbor nije vrijedan stvaranja novih konflikata i tenzija putem otužnih ideoloških hajki o stvaranju takozvanog regiona. Neiskreni i dvolični govori o ekonomskoj i političkoj prisutnosti Hrvatske na prostoru jugoistočne Europe još su jedan primjer podcjenjivanja javnog mnijenja. Primjer su cinizma prema gospodarstvenicima i građanima', rekao je Josipović

Projekt 'Poslovni uzlet' na kojem je sudjelovao Josipović namijenjenog je promociji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, a cilj je poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatnu edukaciju kako bi unaprijedili poslovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene