Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik primio građane

'Kriza nije od jučer. Imamo nešto sistemski loše'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u svom Uredu grupe građana na kavu.

'Brojke pokazuju da izlaska iz krize nema bez reformi. Bez drugačijeg pristupa investicijama. Uspjeli smo u Azerbajdžanu, ali za globalnu sliku ne može biti dovoljno. Zagovarao sam određene reforme i pojednostavljenje postupaka polako se miče. Problem određenog odnosa prema poduzetništvu, radu i investicijama. Čim se netko pojavi da hoće ulagati pojavi se fronta otpora. Eto on sada hoće zaraditi', rekao je predsjednik Ivo Josipović tom prilikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Atakiraju malog čovjeka' Karamarko: Vlada je doživjela debakl, najbolje bi bilo da se povuče Slika nije dostupna Jedva prolazna ocjena Lesar Vladin reformski paket nazvao političkim lutanjem

'To su pitanja koja nisu jednostavna jer kriza nije od jučer. Imamo nešto sistemski loše. Ključ je u nedostatku reformi. Vlada mora ući u reforme', dodao je predsjednik.

Ima li spasa za 3.860 umirovljenika i njihove otpremnine?

'Pitanje odgovornosti je uvijek na stolu, ali koja god ekipa bude na vlasti morat će ući u reforme. Treba postići konsenzus oko mirovinskog i zdravstvenog sustava, te reforme javne uprave i pravosuđa', smatra predsjednik.

Posebnog poziva da se sazove sjednica Vlade neće biti, rekao je predsjednik, jer takve prijedloge premijeri uglavnom odbacuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene