Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret predsjednika u Parizu

Josipović s Hollandeom: 'Europska perspektiva snažan je motivator'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska perspektiva snažan je motivator zemljama regije, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u subotu u Parizu, gdje se sastao s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

Josipović, koji na Hollandeov poziv boravi u Parizu na proslavi francuskoga nacionalnog praznika, izrazio je tijekom sastanka s francuskim predsjednikom zadovoljstvo time što je pozvan i zahvalio Francuskoj na potpori tijekom hrvatskoga europskoga puta. "Politika proširenja važna je za Europu jer je riječ o projektu mira", rekao je Josipović, a Hina doznaje iz izvora u hrvatskome izaslanstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna (Ne)Poštovanje Hollande odbrusio Trumpu zbog izjave da "Pariz više nije Pariz" Slika nije dostupna Posjet Hollande u Iraku u jeku snažne ofenzive protiv IS-a

>> Josipović u Brčkom: Uvjeren sam da će ulazak Hrvatske u EU povoljno djelovati na BiH

Josipović i 75 vojnika bit će počasni gosti na proslavi dana pada Bastille, što je znak prijateljstva i dobrih odnosa dviju zemalja, rekao je Hollande.

Najavljen je skori ponovni susret u Sloveniji, 25. srpnja na Brdu kod Kranja. Bit će to nastavak radnog doručka koji je održan kod Josipovića u povodu proslave hrvatskoga ulaska u EU. Osim predsjednika zemalja regije, najavljeno je da će biti pozivani i predsjednici drugih zemalja.

Po riječima hrvatskoga predsjednika, Hrvatska je radila i dalje će raditi na pomirenju u regiji. Josipović je rekao kako mu je drago što je Francuska prepoznala u Hrvatskoj partnera u politici proširenja u regiji.

Dvojica predsjednika složila su se da uz izvrsne političke odnose ima prostora za poboljšanje odnosa u sferi gospodarstva, sigurnosti i kulture, te kako bi bilo izvrsno da se nakon projekta 'Croatie la voici', kojim je hrvatska kultura predstavljena u Francuskoj, organizira sličan projekt za predstavljanje Francuske u Hrvatskoj.

Francois Hollande rekao je kako u Hrvatskoj ima već mnogo francuskih poduzeća, ali da bi bilo dobro da ih je i više. Josipović je francuskom predsjedniku izrazio sućut zbog teške prometne nesreće u kojoj je u iskakanju vlaka iz tračnica u petak poginulo šest ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene