Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dnevniku nove tv

Ivana Petrović sa samita u Bruxellesu: "O tome se pet sati raspravljalo i pokazalo koliko su članice rascijepljene oko pitanja"

Aktualno Galerija Summit u Bruxellesu - 2 Summit u Bruxellesu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Summit u Bruxellesu - 3 Summit u Bruxellesu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Summit u Bruxellesu - 4 Summit u Bruxellesu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Summit u Bruxellesu - 1 Summit u Bruxellesu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Rat na Bliskom istoku dominirao je i europskim samitom u Bruxellesu, ali raspravljalo se i o situaciji na zapadnom Balkanu s naglaskom na Kosovo i Srbiju.

Sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović koja je odgovorila na pitanje je li Vijeće uspjelo donijeti zajednički zaključak oko sukoba Izraela i Hamasa.

"Vijeće nije donijelo zaključak, nego izjavu. O tome se pet sati raspravljalo i pokazalo koliko su članice rascijepljene oko tog pitanja. Nijemci su dominantno tražili da se ublaži ton izjave oko prekida vatre, kompromis je da su potrebne humanitarne pauze za humanitane koridore", javila je Petrović i dodala kako dokument ima manjkavosti i u kontradikciji je sam sa sobom. U njemu piše da se sukob ne smije proširiti na regiju, a gotovo je neizbježno da se u sukob uključe regionalne sile, tj. terorističke organizacije.

"Sanchez je preporučio mirovnu konferenciju, čini se da će ostati mrtvo slovo na papiru. Diplomati su skeptični, pitaju se tko bi Netanyhua prisilio da sjedne za stol s Palestinom i to u organizaciji EU-a", kazala je Petrović.

Pročitajte i ovo Kristijan Ukota, zamjenik zapovjednika JVP Poreč štetu tek treba utvrditi Jako nevrijeme pogodilo je dijelove zemlje: "Dizalica se urušila na dvije zgrade, pomoćni objekt i parkirani kombi"

Ima li šanse da proces Srbija-Kosovo uspije, pitali su voditelji Dnevnika Nove TV.

"To je pitanje za milijun dolara. Nevjerojatno da je događaj s margine došao u fokus svih medija. Tu su bili Macron, Meloni i Scholz. Nije prihvaćeno ništa, uglavnom male su nade da će taj proces uspjeti i to sve zbog toga. I kad god EU bude Srbiju i Kosovo tretirala kao dvije jednakopravne strane", izvijestila je Petrović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene