Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INA - MOL

Vrdoljak: odluka o prodaji 49 posto Ine je na Budimpešti, ne na Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi ćemo dočekati bilo kojeg partnera na istoj platformi kao i dosadašnji MOL, istaknuo je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je u utorak u Bruxellesu da se odluka o prodaji 49 posto dionica Ine ne odnosi na Zagreb nego na Budimpeštu jer je MOL vlasnik tih 49 posto dionica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nada se jasnom stavu Vrdoljak: Treći krug pregovora s MOL-om u sljedećih 10 dana Slika nije dostupna Što dalje? Traži se ulagač i za INU

'Odluka o tome tko može biti vlasnik 49 posto dionica je u Budimpešti jer su oni vlasnici tih 49 posto, a mi ćemo dočekati bilo kojeg partnera na istoj platformi kao i dosadašnji MOL, a to je da ne možete uništavati Inu, možete je razvijati zajedno s nama. Ako budemo partneri zajedno ćemo razvijati tvrtku bez obzira s koje strane partner dođe', rekao je Vrdoljak odgovarajući na upit da komentira informacije prema kojima EU ne bi blagonaklono gledala na prodaju Ine Rusima, s obzirom na situaciju u Ukrajini.

Rusi zainteresirani za kupnju Ine, Amerikanci se mršte

'Mi želimo partnera u Ini koji garantira razvoj tvtke, vertikalno integriranu kompaniju, regionalnog energetskog lidera. A hoće li to biti MOL ili netko drugi? - mi imamo potpuno iste uvjete za bilo kojeg potencijalnog partnera koji ulazi unutra', dodao je Vrdoljak.

Ministar Vrdoljak, koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara energetike, u ponedjeljak navečer sudjelovao je na radnoj večeri s povjerenikom za energetiku Guentherom Oettingerom. Na sastanku su bili ministri ili predstavnici zemalja kroz koje treba prolaziti Južni tok - Austrije, Bugarske, Italije, Grčke, Mađarske, Hrvatske i Slovenije.

'Sve zemlje koje se nalaze na trasi Južnog toka sudjelovale su na radnoj večeri s povjerenikom Oettingerom i razgovarali o pregovorima s Gazpromom, koje vodi Komisija, o budućim koracima u realizaciji toga projekta. Osobno sam zadovoljan jer su svi zaključili da pregovore treba ubrzati kako bi se ubrzala i sama realizacija projekta. Još jedan dobavni pravac povećava diversifikaciju izvora, što je dobro za tržište i pogoduje nižim cijenama za industriju i građane', rekao je Vrdoljak.

Ministar je rekao da je na sastanku zaključeno da treba razdvojiti sadašnju situaciju u Ukrajini i rusku umiješanost tamo od projekta Južni tok.

'Neozbiljno bi bilo danas prekinuti tako ozbiljan projekt i tako ozbiljne razgovore zbog trenutačnog statnja', rekao je Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene