Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računi ne poskupljuju

Ivan Vrdoljak: "Na kraju će vladinu odluku o cijeni plina platiti građani"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak od Vlade traži da objasni tko će platiti trošak njihove odluke o cijeni plina.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je Vladu da objasni tko će platiti trošak njihove odluke o cijeni plina jer će na kraju to građani negdje platiti. Nada se da razliku između tržišne i dirigirane cijene plina neće platiti samo HEP i Plinacro svojim gubicima.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Videozid o poskupljenju energenata - 1 ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV Što sve Vlada može učiniti da smanji udar poskupljenja na građane? Donosimo primjere iz drugih europskih zemalja

Smatra da će na taj način samo Ina ostvarivati ekstra dobit prodajući HEP-u plin po tržišnoj cijeni. Postoji mogućnost da se vlada dogovori s Inom da prodaje HEP-u plin po nižoj cijeni.

"Ne može je natjerati, čak i Ina to ne može radit jer su dioničko društvo, može raditi ako dobiju kompenzacijske mjere od vlade i ako to vlada učini onda je pitanje koliko će koštati te kompenzacijske mjere. Može to koštati više nego što je INA ustuknula na cijeni plina pa ćemo opet imati neke kaznene prijave i cirkuse oko Ine", kazao je Vrdoljak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene