Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo sukob interesa

Ministar koji ne poznaje zakone vlastite države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Vrdoljak novim je kadrovskim rješenjem oko HEP-a ponovno pokazao da ne zna osnovne zakone u državi. Jer da ih zna na mjesto predsjednice uprave HEP-a nikad ne bi predložio svoju zamjenicu. U zadnji tren imenovanje je zaustavljeno.

Još uvijek se traži osoba koja će zamijeniti predsjednika uprave HEP-a Tomislava Šerića. Naime, Sabina Škrtić - inače ministrova zamjenica - koju je prvu predložio kao kandidatkinju za novu predsjednicu uprave - ne može na tu funkciju.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti"

Da je prijedlog završio na Vladi ovaj ministrov propust završio bi sukobom interesa. 'Dužnosnicima je zabranjeno da u roku od 12 mjeseci od prestanka obnašanja dužnosti prihvate članstvo u upravama i nadzornim odborima trgovačkih društava', kaže Dalija Orešković, predsjednica povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Evo što na sve kaže koalicijski partner SDP. 'Pa vidite takve se stvari događaju mislim da je pred nama razdoblje kojim će se definirati nova uprava HEP-a i da to neće omesti one ključne projekte to je moja poruka', kaže ministar Branko Grčić.

'Bitno je da ta odredba zakona stoji i da mi nismo imenovali gospođu Škrtić na to mjesto', dodaje ministar Maras.

Sindikati protiv novih otpuštanja u Ini, Vrdoljak obećava pomoć

Dok se čeka nova uprava - u ovakvim uvjetima tvrde sindikati - nemoguće je raditi. 'Promjene posebno političkog profila samo nanose novu štetu i postojećem stanju koje više godina smišljeno politički uništava, destruira i sigurno da se to sada odražava na stanje trenutnog obavljanja poslova a odražavat će se i na buduće stanje. Očito je nekome namjera da HEP bude uništavan', smatra Luko Marojica predsjednik Nezavisnog sindikata radnika HEP-a.

Čitava situacija u HEP-u, tvrdi bivši predsjednik uprave, posebno je tužna za zaposlenike. 'Investicije su pale za 40 posto i s druge strane povećali su se izdaci za konzultantske usluge 500 - 600 posto', kaže bivši predsjednik uprave HEP-a Zlatko Koračević.

Usluge konzultantske tvrtke, odgovaraju u HEP-u, koriste u svrhu restrukturiranja kompanije koja po treći puta u mandatu ove vlade mijenja upravu.

Nije prvi puta da HNS-ov ministar želi imenovati dužnosnika koji je u sukobu interesa.

Prvi je puta želio načelnika općine Radoboj imenovati predsjednikom uprave narodnih novina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene