Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio povlasticu

SINČIĆ P(R)OZIVA ZASTUPNIKE 'Naše su plaće prevelike i sramota je da narodu sišemo krv!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor o najmu stana, koji se plaća iz državnog proračuna, za sada je sklopilo 65 od 151 zastupnika.

Ivan Sinčić, kako je objavljeno na Facebooku Živog zida, odbio je od Sabora uzeti 3000 kuna mjesečno za najam stana i pozvao je sve saborske zastupnike koji na to imaju pravo, da učine isto.

Stanovi se nalaze u različitim dijelovima Zagreba, a zastupnicima se mjesećno plaća 2500 kuna za najam stana te 500 kuna za režije.

'Odbijam od Sabora uzeti 3000 kn naknade za najam stana i plaćanje režijskih troškova. Naše su plaće ionako prevelike u odnosu na plaće običnih radnika i bila bi sramota kad bi ja na tu plaću još tražio neki dodatak za plaćanje stana i režija. Bilo bi me sram da učinim tako nešto i ne bi se ujutro mogao pogledati u ogledalo, a kamoli se obratiti građanima ove zemlje. Ako si običan radnik sa plaćom od 3000 kn ili 5000 kn može plaćati stan, režije, hranu, prijevoz, onda mi nije jasno kako političar sa prosjećnom plaćom od 15000 kn to ne može?

Naš posao je da služimo narodu, a ne da mu sišemo krv. Mi bi trebali biti primjer, moralna vertikala društva i ljudi bi se s nama trebali ponositi. Kakav to primjer možemo pružiti ljudima, ako iskorištavamo pogodnosti koje nismo zaslužili, dok oni koji nas plaćaju jedva preživljavaju? Pozivam još jednom sve zastupnike koji su iskoristili pravo na ovu povlasticu, da je se odreknu. Ionako pola zastupnika ne dolazi na sjednice, a saborske klupe zjape prazne', poručio je Sinčić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?


 

 

IVAN SINČIĆ JE ODBIO OD SABORA UZETI 3000 kn mjesečne naknade za pokrivanje najma stana i režijske troškove!Ivan je...

Posted by Živi zid on Saturday, February 27, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene