Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Lovrinović gost Dnevnika Nove TV

Kome će se prikloniti odmetnuti Mostovci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goste Dnevnika Nove TV bio je Ivan Lovrinović.

"Odmetnuti" zastupnici Mosta Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić osnivaju vlastiti zastupnički klub u Hrvatskom saboru, a zahtjev za to u četvrtak je upućen u saborske službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODMETNUTI MOSTOVCI OSNIVAJU SVOJ KLUB 'Petrov je nekompetentan i neodlučan' Slika nije dostupna Lovrinović otkriva 'Upravo je Božo Petrov najodgovorniji zašto je došlo do ove krize'

Gost Dnevnika Nove TV bio je Ivan Lovrinović. S njim je razgovarala naša reporterka Ivana Brkić Tomljenović.

Gospodine Lovrinoviću, jeste li vi dio te većine koju slaže HDZ?

To će ovisiti o dvije stvari, o programu i o ljudima koji će se predstaviti odnosno ponuditi za nove ljude koji će voditi vladu. Nama trojici iz MOST-a, gospoda Mišić, Martinović i ja, nama je presudno važno provođenje programa odnosno ono zašto smo se izvorno zalagali u MOST-u. Mi smo vidjeli posljednjih mjeseci da je MOST tj. Božo Petrov sve više odustajao od tih reformi, odmicao se od monetarne reforme, porezne reforme, nove demografske politike je često mijenjao mišljenja i mi smo prema tome odlučili da osnujemo svoj nezavisni klub u Sabor.

Je li vam onda prihvatljiv gospodin Zdravko Marić koji se spominje za premijera?

Gospodina Marića poznajem kao jednog staloženog, mirnog čovjeka koji se ne zalijeće međutim nikome nećemo dati povjerenje. Prije svega, mora se sjesti. Mi nismo ni s kim razgovarali ni o programu, a nećemo se voditi nikakvim ponudama za ovo ili ono mjesto jer takvih ponuda da smo htjeli bilo je već prilikom izbora vlade i izglasavanja proračuna.

Vidite li se vi možda na nekom mjestu u Vladi?

O tome nisam razmišljao niti razgovarao. Nama je presudno važno da svi budemo odgovorni, da konačno riješimo ovu političku sapunicu i da građani počnu normalno funkcionirati i da gospodarstvo ne trpi štete. Samo zbog toga raste politički rizik i samo jedno postotno povećanje kamatnih stopa na naš vanjski dugo koji iznosi 47 milijardu eura značio bi godišnje povećanje obveza za 470 milijuna eura, a to je otprilike dva Pelješka mosta.

Čiji sad poziv čekate?

Očekujem najprije da vidim kakva je situacija. MI ćemo se ponašati odgovorno i racionalno. Mi smo u okviru domoljubne koalicije zajedno s MOST-om. Pokušat ćemo iskoristiti situaciju da vidimo postoje li racionalno rješenje, da li se uvažavaju ovi ljudi koje sam ja jučer spomenuo, trojica moraju otići jer u tom trijumvirati svak' svakoga drži za vrat i to ne može funkcionirati.

A ako nema racionalnog rješenja, jesu li izbori rješenje?

Ako nema racionalnog rješenja mi smo u stanju biti sami i onda se ionako ide na izbore. Mi od izbora ne bježimo. Presudno je važno da ovdje nitko se ne igra, ne eksperimentira jer mi smo mlada zemlja i demokracija i trebaju nam ozbiljni i odlučni ljudi, a toga do sada nije bilo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene