Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio i poziv iz Amerike

Iz Knina u atletski vrh - najuspješniji hrvatski atletičar o rodnom gradu: "To je malo mjesto, ali meni u srcu veliko"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo prati događaje u Kninu uoči Dana pobjede. U gradu traju pripreme, već vlada svečano ozračje.

U četvrtak u 20 sati, kako je izvijestio Čorkalo, u Kninu počinje prvi službeni protokol, prijem predsjednika Republike.

No prije toga, kako je najavio, treba napraviti odmak od politike na vedrije i ljepše teme. Gost u Vijestima u 17 bio je najbolji hrvatski atletičar Marko Čeko.

Atletičar Marko Čeko i Ivan Čorkalo Marko Čeko, atletičar Foto: DNEVNIK.hr

On je rođen 2000. godine u Kninu, a počeo trenirati 2008. godine. Od tada pa do danas, kako je istaknuo, trenira sa svojim trenerom Draženom Lasićem, koji mu je postao najbolji prijatelj i drugi otac. 

Amerikanci su mu nudili stipendiju, ali je nije htio prihvatiti.

"Malo mi je daleko, a i previše sam vezan za Knin. To je malo mjesto, ali meni u srcu veliko", poručio je Čeko te dodao kako ima vezu s Kninom koju malo tko ima.

"Jako je mali grad. Iako svi govore da tu ne mogu napraviti velike uspjehe, mislim da se to ipak može. Najbitnije je da ja treniram, uvjeti su mi u Kninu dobri, nemam se na što žaliti", naglasio je mladi atletičar.

Pročitajte i ovo Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ZABRANJENA TEMA Je li ministar Medved malo izgubio živce: "Ranijih godina mi smo to prakticirali, ali onda je on preuzeo. Ne želim više o tome"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GENERALNE PROBE FOTO Pogledajte kako izgleda Knin i kako teku pripreme prije sutrašnje proslave

Za sebe kaže da trenira sto posto, a cilj mu je odlazak na Olimpijske igre. Za deset dana odlazi na Europsko prvenstvo u skoku u dalj u Müenchen.

"Velika mi je čast predstavljati Hrvatsku, ali i mali Knin", kazao je Čeko.

Na natjecanju će se potruditi, kako je naglasio, napraviti velike stvari.

  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene