Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne budite dio statistike

Istu bitku kao i Ćiro svake godine vodi sve više ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Ćiro Blažević, najuspješniji hrvatski nogometni izbornik, boluje od melanoma. Krajem mjeseca bit će operiran u Zagrebu i, kako kaže, uvjeren je da će dobiti bitku.

Zabrinjava što tu bitku svake godine vodi sve više i više ljudi. Liječnici naglašavaju da nam prevencija može spasiti život. Trenera svih trenera čeka vjerojatno najteža utakmica u životu. Javnosti je otkrio da ima melanom i da će ga krajem mjeseca operirati u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Mirna Šitum i Martina Bolšec Oblak OPASNOST OD MELANOMA Stručnjakinja o opasnostima od sunca: Koji su madeži sumnjivi, ima li zdravog tamnjenja i treba li zabraniti solarij maloljetnicima? Andrej Plenković Zakonske izmjene Smišlja se novo kazneno djelo: Što je, kako i zašto Andrej Plenković zapravo naumio?

'O svojoj se bolesti prvih dana nisam povjerio niti vlastitoj obitelji! Naravno da mi nije svejedno, da patim i svašta mi prolazi kroz glavu, ali niti u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u ozdravljenje', rekao je Ćiro. Najuspješniji hrvatski izbornik ima razloga za optimizam.

>> Ćiro potvrdio da ima melanom: Teško mi je, ali pobijedit ću i ovaj put!

>> Sve više oboljelih od melanoma: Čuvate li svoju kožu?

'Ako je melanom u najranijoj fazi operiran, u tom slučaju govorimo o potpunom izlječenju pacijenta', rekla je dr.sc. Ivana Nola, dermatovenerologinja. Ovo nije prva borba iz koje je 76-godišnji Ćiro izašao kao pobjednik. Prije šest godina operirao je tumor prostate i ubrzo nakon toga zasjeo na trenersku klupu.

Obratite pozornost mijenja li se madež

Ćiro dijeli sudbinu sve većeg broja ljudi koji oboljevaju od melanoma. 'Dijagnoza melanoma apsolutno jest u porastu', dodaje Nola. Kako ne bi postali dio alarmantne statistike, važno je redovito ići na preglede i pratiti promjene na madežima. Treba obratiti pozornost raste li madež, je li nepravilnog oblika, mijenja li boju, kakva mu je pigmentacija i je li upaljen.

Ako je melanom na vrijeme otkriven, razloga za strah nema. Tako će, vjerujemo, i Ćiro iz ove borbe izaći kao pobjednik i nastaviti paliti navijačke mase.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene