Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo je jedan

ISTRAŽIVANJE O SIGURNOSTI Najsigurniji grad u Hrvatskoj je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom dana zaštite i sigurnosti, u suradnji s ekonomskim institutom, časopis Zaštita proveo je istraživanje o sigurnosti u 29 najvećih hrvatskih gradova. Donosimo koji je najsigurniji, a koji najnesigurniji hrvatski grad u 2014. godini.

Sinj je u 2014. proglašen najsigurnijim hrvatskim gradom.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Osjećate li se sigurno? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Kroz komunikaciju sa policijskom postajom u gradu Sinju i svim ostalim službama pokušavamo zajednički utjecati na smanjenje i kriminaliteta i svih oblika djela na području grada Sinja', rekao je Zlatko Ugrin, zamjenik gradonačelnice Sinja.

Prema dostupnim podacima MUP-a časopis Zaštita u suradnji s Ekonomskim institutom provela je istraživanje o sigurnosti u hrvatskim gradovima.

'Sigurnost u RH u ovih 29 analiziranih gradova kao i prosjek sigurnosti RH u porastu', rekla je Nataša Gajski Kovačić.

Nakon Sinja najsigurniji su Samobor, Virovitica, Đakovo, Požega, ispod prosjeka su Pula, Zadar, Zagreb.

Po pitanju kaznenih djela, najmanje ih je zabilježeno u Požegi, Koprivnici, Petrinji i Sisku, dok najviše u Zadru, Karlovcu i Vukovaru.

U 2014. godini najsigurniji grad u prometu u Hrvatskoj bio je Samobor dok najnesigurniji koji bilježi najveći broj prometnih nesreća su Vinkovci.

Unatoč postavljenim kamerama na gradskom trgu, prema istraživanju Čakovec je proglašen najnesigurnijim hrvatskim gradom koji bilježi najviše krađa.

Posljednjih 16 godina statistika bilježi porast imovinskih i kaznenih, ali i zloupotrebu droga, dok je broj nasilnih kaznenih djela u padu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene