450531
450531
450531
450531
450531

Istražili smo po čemu je poseban hrvatski kišobran koji je osvojio svijet

  • , 18.09.2016., 15:37
  • Autor:
  • komentara

Možete ga pronaći mobitelom, bura ga ne može potrgati i u potpunosti je proizveden u Hrvatskoj. Hrvatski kišobran proizvodi se u malenoj tvornici u Zaprešiću, a već je osvojio svijet. Evo po čemu je još poseban.

 
 
 
 
Hrvatski kišobran (Video: Dnevnik Nove TV)
Hrvatski kišobran (Video: Dnevnik Nove TV)

Hrvatski kišobran ili kako mu još tepaju - antirecesijski kišobran počeo se proizvoditi za vrijeme najgore ekonomske krize u svijetu. Proizvodi se u Zaprešiću, u jedinoj tvornici kišobrana u cijeloj hrvatskoj.

Jedina u Hrvatskoj i jedna od ukupno dvije tvornice kišobrana u cijeloj Europi. Sve je počelo prije šest godina, kada je vlasnik tvrtke Marin Rogić počeo prodavati kineske kišobrane. Made in China pretvorio je u Made in Croatia.

"Naši kišobrani su posebni zbog načina na koji su šivani, znači puno čvršći nego inače, od fiberglasa su, znači da su jako savitljivi. Ovaj je poseban po tome što ga je radila jedna hrvatska dizajnerica, a najposebniji su po tome što ih rade vrijedne hrvatske ruke", kaže Marin Rogić, vlasnik tvrtke.

Svakom kišobranu posvećuje se posebna pozornost i svaki se kroji ručno. U tvrtki je zaposleno 40 ljudi. "Jako dobro uspijeva u svjetskim zemljama, u Italiji, Japanu, Engleskoj, Francuskoj. Talijani najviše vole naše kišobrane, budući da su oni tradicionalno proizvodili kišobrane", ističe Rogić.

Posebno ga vole oni koji ne žele da im se kišobran potrga u rekordnom roku. Ovaj odolijeva i najjačoj buri. Posebnost hrvatskog kišobrana je u tome što ga maltene ne možete izgubiti. Kišobran u sebi ima ugrađen jedan mikročip, koji je blututom povezan s vašim pametnim telefonom i u trenutku kad vi negdje ostavite kišobran i udaljite se od njega 30 metara, čip se aktivira, te vaš mobitel počinje zvoniti.

Na dan iz tvornice izađe 1000 kišobrana, na godinu njih 150 tisuća. Četvrtina ukupnog broja proizvedenih kišobrana prodaje se diljem svijeta.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se