Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

Istražili smo: Što psihijatri kažu o ubojici Meksikanke na Marjanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Selene Macedo bila je obična mlada djevojka iz Meksiko Citya. Putovala je Europom s bratom posljednja tri mjeseca, a Split im je trebao biti posljednje odredište.

No, njezino tijelo pronađeno je zakopano. Pomno skriveno o najmanje pola metra pod zemljom prekriveno granjem i humusom. Ruke su joj navodno bile svezane širokom izolir trakom. Je li bila silovana, još se ne zna, a navodno je pronađena u haljini.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Preminula na mjestu događaja Gurnuo stariju ženu i udario joj psa, nakon toga je umrla: 40-godišnjak uhićen zbog smrti iz nehaja Slika nije dostupna Prijeti mu kazna od 40 godina Školski kolege: Funkcionirao je, znao je biti drzak, ali bi se poslije ispričao

'Nemam nikakve odgovore od Boga. Od života. Kako se ova strašna tragedija dogodila nama? Vjerojatno neću nikad doznati', potresno je ispričao Emanuel, brat ubijene Meksikanke.

S obzirom na način egzekucije, splitski neuropsihijatar Mijo Milas smatra da je riječ o sadistu koji je u mladosti pokušao naći neki način komunikacije sa ženom, ali u tome nije uspio, pa se razočarao i odlučio na ubojstvo. 'Ta osoba koja je pristupila njoj mora sasvim pristojno izgledati, sasvim pristojno', smatra Milas.

>> Teroristkinja ili žrtva represivnih turskih zakona?

To što je mlada Meksikanka u stranoj zemlji bila sama na Marjanu, jer se brat umorio pa otišao spavati u hostel, splitskog novinara Vladimira Urukala ne iznenadjuje previše.

'U tim satima Marjan je prepun ljudi koji šetaju,voze bicikle, rekreiraju se… Pogotovo te lokacije gdje je ona bila, to je prepuno ljudi', kaže Urukalo. Policija je ispitala na stotine svjedoka, među njima i upravu park šume, kao i sve djelatnike koji su taj dan radili. Osumnjičenih nema. Jedno vrijeme bio je brat ubijene Meksikanke, no nakon što je prošao poligraf, maknuta je svaka sumnja.

Ispitani su i narkomani i beskućnici koji se ponekad okupljaju na rubnom dijelu park šume, iako su svi bili svjesni da oni nisu kadri učiniti takav planiran zločin. U slučaju punom misterija policija je zakopčana do grla. Mnogo je pitanja nejasno. Tako i zašto je, ako je planirano ubojstvo, na mjestu događaja ostavljen ručnik, ruksak, fotoaparat i krvavi nož.

U emisiji Provjereno analizirali smo zadnje sate ubijene Meksikanke. Sa splitskim novinarom crne kronike i neuropsihijatrom razgovarali smo i o mogućem profilu ubojice. Ovakvo brutalno ubojstvo, slično po izvršenju, Split je imao prije 10 godina kada je djevojci koja je radila u agenciji za promet nekretninama prerezan vrat.

Ubojica do danas nije pronađen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene