Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest ovisnika o kocki

"U jednoj večeri znao sam izgubiti 20.000 eura. Profućkao sam sve..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ovisnik o kocki iz Zagreba ispričao je kako je u 27 godina kockarske ovisnosti profućkao sam stan i cijelu ušteđevinu. No, uz stručnu pomoć uspio je izaći iz začaranog kruga.

"Znao samo u jednoj večeri na ruletu potrošiti i 20.000 eura, a ponekad bih dobio i do 50.000 eura. Zakockao sam više stotina tisuća eura, ali nisam nikada vodio evidenciju o potrošnji jer sve te godine nisam bio ničega svjestan. O novcu uopće nisam razmišljao. Htio sam samo igrati. U početku mi je to bilo uzbuđenje, a kasnije je postao način života", ispričao je 49-godišnji Zagrepčanin za Globus a prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Dr. Davor Bodor o igrama na sreću (Foto: Dnevnik.hr) - 3 NIJE ŠALA U Hrvatskoj postoji djelatnost koja bilježi rast prihoda od 300 posto. Ali stručnjaci su ozbiljno zabrinuti Slika nije dostupna Prednjači Hrvatska lutrija U godinu dana 2,7 milijardi kuna: Prihodi od kockanja i klađenja najviši u proteklih 16 godina

Ovaj građevinski tehničar danas je zaposlen u gradskoj upravi. Punih 27 godina, od 18. do 46. bio ovisan o kockanju. Posljednjih je deset godina, nakon što je prokockao veći dio onog što je imao i kada mu je ponestalo novca, kockarnice zamijenio "jeftinijim" kladionicama. Sve do prije tri godine kada ga je supruga nagovorila da potraži stručnu pomoć i od tada svaki utorak posjećuje sastanke klubova ovisnika o kockanju.

“Nerado sam pristao na liječenje jer nisam htio priznati da sam u problemu. Kockar za sebe misli da je najbolji i najpametniji na svijetu. Nakon godinu dana sam imao jedan recidiv nakon kojeg sam shvatio da sam totalni idiot i definitivno odlučio da više neću ući u kladionicu. I nisam već dvije godine i sada sam sto posto siguran da neću", ispričao je ovaj bivši ovisnik o kocki koji je napokon počeo normalno živjeti i uživati u životu, prenosi Jutarnji list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene