Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od tužbe

Isplaćene razlike za godišnje odmore u splitskom KBC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ipak ništa od tužbe liječnika protiv splitske bolnice.

Liječnicima i medicinskim sestrama splitskog KBC-a isplaćene su danas razlike u plaćama, umanjene obračunom satnice za vrijeme godišnjih odmora, doznaje se od sindikalnog povjerenika Bože Bote.

Pročitajte i ovo Liječnici i štrajk - 4 Nezadovoljni uvjetima Liječnici se pripremaju za štrajk: "Već četiri godine očekujemo od Vlade da prepozna ozbiljnost problema u sustavu" Mihaela Androić Pašalić, diplomirana medicinska sestra (Foto: Dnevnik.hr) Nedostaje liječnika i sestara Dogovor o plaćama u zdravstvu nije riješio sve probleme: ''Uvjeti rada su sve gori jer nas je sve manje''

"Novac je uplaćen i liječnicima i sestrama tako da nema razloga za tužbu", rekao je Bota, koji se nada da se slična situacija neće ponoviti i idući mjesec.

Liječnici tuže bolnicu: Nakon godišnjeg dobili 3.500 kuna manju plaću!

Razlika je isplaćena nakon što je sindikat u splitskom KBC-u najavio tužbe zbog obračuna plaća, a radna inspekcija obavila nadzor.

Ministar zdravlja Siniša Varga jučer je izjavio kako je upoznat s raskorakom u načinu isplate i obračunu plaća za godišnji odmor u KBC-u Split. Dodao je i kako će nastojati da se to pitanje ne rješava sudskim putem, već da ono što je pošteno odrađeno, bude pošteno i plaćeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene