Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan vlasnik Drave Internacional

Novi detalji katastrofalnog požara na istoku Hrvatske: "Onako kako je buknuo sigurno ne nastaje prirodnim putem već pod nekim drugim okolnostima''

Aktualno Galerija Dubravka Krklec i Tin Kovačić Dubravka Krklec i Tin Kovačić Foto: DNEVNIK.hr Dubravka Krklec, odvjetnica Zvonka Bedea Dubravka Krklec, odvjetnica Zvonka Bedea Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić, novinar Tin Kovačić, novinar Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija ispituje vlasnika Drava International Galerija 1/4 >>
Zvonko Bede, vlasnik tvornice Drava Internacional koja je prije tri mjeseca stradala u nezapamćenom požaru priveden je na ispitivanje u policijsku postaju u Osijeku. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Policija je u rano jutro u srijedu pretresla tvornicu i zgradu Uprave Drave Internacional vlasnika Zvonka Bedea. U popodnevnim satima priveden je na ispitivanje u policijsku postaju u Osijeku.

Akcija spašavanja tvornice u nezapamćenom požaru, tijekom kojeg je izgorjelo 300.000 kubika plastike, na noge je digla sve službe Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Županija i Grad inzistiraju na utvrđivanju odgovornosti.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu - 2 Filmska potjera Djevojčica je jurila Mercedesom i izazvala kaos u gradu: Policija objavila tko će odgovarati

Bede je, ispitan. Nije se branio šutnjom, iznio je obranu i ne smatra se krivim.

"Objasnio je način rada i postupanja Drave Internacional. Predana je u spis i dokumentacija koja potvrđuje da je za sve eventualne prekršaje koje je inspekcija utvrdila plaćeno više od 250.000 eura", rekla je Bedeova odvjetnica Dubravka Krklec s kojom je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Na ispitivanje su u srijedu privedene još dvije osobe.

"Riječ je o zaposlenicima Drave Internacional. One su kolaterala u svemu ovome. Jedna osoba nije obavljala poslove gospodarenja otpadom. Kod druge osobe je riječ o onom dijelu inkriminacije u kojem proizlazi da nepravilnosti nisu utvrđene kad govorimo o protupožarnoj zaštiti", kazala je odvjetnica.

Tri mjeseca nakon požara konačno se počelo govoriti o uzrocima požara. U pouci o pravima koja je stigla na Bedeovu adresu od DORH-a govori se da se plastika samozapalila.

Pročitajte i ovo Marijan Bitanga, glasnogovrnik hrvatskih sudaca Mjere upozorenja Novi problemi za građane: Suci idu u bijeli štrajk, objavili kada počinju i na kojim predmetima neće raditi

"U toj pouci govori se o kemijsko-fizikalnom procesu i samozapaljenju za koje mi ne znamo na koji način je utvrđeno. Jer je riječ o 4. listopadu 2023. kad je temperatura bila desetak stupnjava. Polimeri zapaljenja PET ambalaže su puno viši pa na toj temperaturi nije moglo doći do samozapaljenja. S druge strane uočeno je, i policiji prijavljeno, oštećivanje ograde kod mjesta gdje je buknuo požar, a on je buknuo kao pravocrtan požar koji sigurno ne nastaje prirodnim putem već pod nekim drugim okolnostima", zaključila je odvjetnica Krklec.

Zvonko Bede noć će provesti u policiji jer ga još očekuje i ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu koje je zakazano za četvrtak prije podne.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene