Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualna tema

Ironija u Saboru: 'Nitko neće komentirati pomrčinu sunca, dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u petak je, na neouobičajen način, bez stanke, otvorio raspravu o dvije godine starom izvješću o stanju okoliša – izvješće se, naime, odnosi na razdoblje od 2009. do 2102. godine.

Izostanak zahtjeva za stankom iznenadio je i predsjedavajućeg Nenada Stazića.

"Nitko neće komentirati pomrčinu sunca, dobro", ironično je primijetio Stazić.

Pročitajte i ovo Ilustracija 19. sjednica U Saboru rasprava o Prijedlogu zakona o kibernetičkoj sigurnosti Gordan Jandroković AFERA HEP Oporba želi izvanredno zasjedanje Sabora, Jandroković ih odbio

Sudi li se po spomentom izvješću, Hrvatska može biti zadovoljna stanjem okoliša. U četiri godine, od 2009. do konca 2012., otkriva izvješće, smanjene su emisije onečišćujućih tvari u zrak, kao i emisije stakleničkih plinova, smanjene su količine proizvedenog otpada, povećao se broj saniranih odlagališta sa 63 na 112, ekološko stanje najvećeg dijela hrvatskog Jadrana i dalje je najvećeg stupnja kakvoće.

Povećalo se očekivano trajanje života građana i očekivanih godina zdravog života na 76,7 godina, odnosno na 60,8 godina za oba spola.

VIDEO Zemlja u kojoj je bila totalna pomrčina Sunca: Ovo je snimljeno jutros u 09:40h

Kad je riječ o istraživanjima Jadrana, Branko Vukšić (Klub nezavisnih ljevičara) smatra da se Saboru treba odgovoriti što Hrvatska želi u slijedećih 50 godina jer kad se to učini, znat će se što sa bušenjem i istraživanjem Jadrana. I naši susjedi buše Jadran, to nije veliko more da havarija s talijanske strane ne bi ugrozila i Hrvatsku, poručio je.

Damir Kajin (Istarski demokrati) podsjeća da se od konca 90-ih eksploatira plin u sjevernom Jadranu i da u 15 godina nije bilo ni jednog incidenta. Ne treba se plašiti platforme, ako se treba nečega plašiti to su trajekti, uvjerava Kajin.

Aktualizirao je i pitanje sudbine LNG terminala na Krku. Talijanska vlada nedavno je dala zeleno svjetlo za izgradnju LNG terminala u Trstu, postavlja se pitanje može li mu Omišalj konkurirati, odnosno je li Omišalj još jedan izgubljeni posao stoljeća ili tisućljeća, zapitao se zastupnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene