Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U ime obitelji' prigovara

Selektivna memorija Vesne Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U ime obitelji' upozorava kako je ministrica Vesna Pusić u UN-u upozorila na često nasilan odnos hrvatskih građana prema LGBT osobama, no da nije spomenula desetke napada na njihove volontere i odnos Vlade prema njima.

Na svojim stranicama, inicijativa 'U ime obitelji' izrazila je zabrinutost zbog, kako kažu, pristranog izvješćivanja ministrice Pusić na sastanku u UN –u 'gdje se Hrvatska 26. rujna Hrvatska priključila asocijaciji 11 zemalja nazvanih 'Lesbian, gay, bisexual, transgender Core Group'.

Tekst prenosimo u cijelosti:

'Ministrica Pusić u ime Republike Hrvatske potpisala je tzv. 'Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta' koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava.

Dok je aktualna ministrica izvijestila u UN-u o 'nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu hrvatskih građana prema LGBT osobama', pri čemu je navela splitski primjer od prije dvije godine, propustila je to isto tijelo izvijestiti o nezadovoljavajućem ponašanju Vlade RH, u kojoj je i sama ministrica, te nepoštivanju prava građana da se na referendumu izjasne je li brak zajednica žene i muškarca.

Isto tako, aktualna ministrica propustila je izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere Građanske inicijative „U ime obitelji“. U svibnju je ove godine, tijekom izjašnjavanja građana RH o raspisivanju referenduma, policiji prijavljeno više od 50 napada u manje od 10 dana'
, stoji na njihovoj stranici.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene