Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema dosadašnjim podacima

Inicijativa 'More je kopno' prikupila 200.000 potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa 'More je kopno' objavila je danas da je prema do sada prispjelim podacima prikupila 200.000 potpisa za referendum o Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom, što je oko polovine potrebnog broja potpisa za raspisivanje referenduma.

Prema zakonu za referendum je potrebno prikupiti najmanje 10 posto potpisa od ukupnog broja birača, a poznato je da je pravo glasovanja na posljednjim lokalnim izborima imao 4,1 milijun glasača. Predstavnici inicijative kazali su na konferenciji za novinare da je u dva tjedna najviše potpisa prikupljeno u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji (100.000), dok je ostatak prikupljen u priobalnim županijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Meteorolog otkriva kakva će biti jutra koja su pred nama - vozači bi trebali biti na oprezu Slika nije dostupna PREVRTLJIVO VRIJEME Iz DHMZ-a poslali upozorenje: Stiže nova velika promjena vremena sa snijegom, tučom i jakim vjetrom

>> Građani u akciji 'More je kopno'

Također kažu da se još očekuju podaci o broju prikupljenih potpisa iz središnje i istočne Hrvatske. Koordinator inicijative Ivica Relković rekao je da su potpisi prikupljani u ozračju medijske šutnje najutjecajnijih medija, a posebice Hrvatske radio televizije. Najavio je nastavak pravne borbe prije svega pred Ustavnim sudom, zbog toga što je sporazum o arbitraži u Hrvatskom saboru izglasan dok je trajalo prikupljanje potpisa, što smatraju protuustavnim. Drže da je to demoraliziralo građane i utjecalo na konačni rezultat te akcije. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene