Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Bandićevog prijedloga

INGRA: Vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Milan Bandić iznio prijedlog rješavanja problema oko Arene Zagreb iz INGRA-e je priopćeno da će omogućiti održavanje hokejaških utakmica prema predviđenom rasporedu.

'Lanište, odnosno INGRA želi omogućiti građanima uživanje u hokeju i vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku da će Grad svoj dio obveze ispuniti do sutra', rekao je direktor INGRA-e, Igor Oppenheim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do kada zatvorena vrata?! Bandić: Razum nalaže da otvore Arenu, sve je drugo bedastoća Slika nije dostupna Inspekcija testirala nosivost krova Arena Zagreb nakon četiri mjeseca dobiva trajnu uporabnu dozvolu?

>> Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

'Isto tako nadamo se da će Zagrebački holding platiti troškove održavanja te da ćemo sutra dobiti potvrdu o uplati', dodao je.

U priopćenju INGRA-e stoji da Lanište do ovog trenutka nije primilo uplate dospjelih potraživanja te da su operativni troškovi potvrđeni od stručne komisije Holdinga još u svibnju prošle godine te su o istome na vrijeme upoznati Grad Zagreb i Vlada.

'Potpisom Sporazuma o zajedničkom financiranju od strane Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske, jedna i druga strana obvezala se na izvršavanje obveza zakupnine, hladnog pogona i operativnih troškova', dodaje se u priopćenju.

'Predlažemo da se u što skorije vrijeme održi sastanak svih sudionika kako bismo osigurali poštivanje Ugovora o zakupu i Sporazuma o zajedničkom financiranju te kako bismo izbjegli ovakve neugodne situacije u budućnosti, budući da obvezu plaćanja svih troškova i dalje u cijelosti potražujemo kako bi Arena Zagreb nakon hokejaških utakmica mogla nastaviti s uobičajenim djelovanjem.'

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić je predložio da se troškovi održavanja Arene podijele između Grada i Holdinga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene