Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo dosadno

Incidenti koji su obilježili ovogodišnje zasjedanje Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza nas je još jedno burno godišnje zasjedanje Sabora. Od pokušaja bivšeg premijera da se krajem prošle godine vtari u saborske klupe, kako bi se eventualno zaštitio imunitetom do najsvježijeg izbacivanja svih zastupnika HDSSB-a iz Sabora nikada nije bilo dosadno.

O tome donosi li Hrvatski sabor dobre ili loše zakone možemo raspravljati, ali da je tijekom sjednica rijetko dosadno malo tko bi mogao poreći.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

Ovogodišnje saborsko zasjedanje obilježili su brojni incidenti, svađe, vrijeđanja, izbacivanja iz sabornice, ali i poneke smiješne situacije.

Krajem prošle godine sve je nasmijala rasprava oko rasporeda sjedenja nakon što se u Sabor vratio bivši premijer Ivo Sanader, a nitko nije želio sjediti pokraj njega.

SDP nekoliko je puta pozivao na izglasavanje povjerenja premijerki i Vladi, napuštali su sabornicu u znak prosvjeda, a učestalo su i tražili pojavljivanje premijerke Jadranke Kosor na sjednici nakon što su u Zagrebu počele gotovo svakodnevne prosvjedne šetnje.

No najviše je incidenata bilo na relaciji zastupnici HDSSB-a - predsjednici Sabora. Bilo je tu trganja prijedloga zakona, uputnica za psihijatra, gašenja mikrofona, te izbacivanja iz sabornice, koje je kulminiralo kada su u srijedu izbačena sva četiri zastupnika te stranke.

Na neke od saborskih incidenata podsjećamo vas u priloženim videima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene