Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove kontroverze

Imenovanje Roberta Pauletića kritizirali oporbeni zastupnici, ali i dio vladajućih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imenovanje Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma, Goran Beus Richembergh (HNS) ocijenio je bizarnim

Imenovanje Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma kritizirali su u petak oporbeni zastupnici, ali i dio zastupnika vladajuće koalicije.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tako je novinarima u Saboru rekao da osobno ne zna ima li Pauletić potrebne kvalifikacije za zamjenika ministra.

"To morate pitati kolege iz Mosta, a što se tiče njegovih izjava iz prijašnjih razdoblja, apsolutno ih ne podržavam. U Hrvatskoj su dobrodošli svi turisti iz svih zemalja svijeta, vidimo da nam pojačano dolaze čak i s drugih kontinenata, a najbolje su nam došli prvi susjedi", rekao je Kosor te dodao kako računa da će u budućnosti biti i gostiju iz Srbije.

Kazao je i kako Pauletić nije prošao Vijeće za suradnju s obzirom na to da je bilo ranije dogovoreno da mjesto zamjenika u ministarstvu turizma pripada Mostu.

"Samu osobu izabrao je Most, bez Vijeća za suradnju i kao takvu predložio na Vladu. To je istina. Kažem, može i Most pogriješiti", ustvrdio je Kosor.

Na Pauletićevoj strani je Pero Ćorić (HSP AS). "Kriteriji su izbora novih zamjenika i pomoćnika struka i sposobnost. Ako je itko prošao javno testiranje i dokazao svoju pamet, sposobnost, onda je to Robert Pauletić, davno prije, pa i kasnije. Te izjave, čitao sam o njima, ne mogu reći stoji li on iza njih, ali moramo uzeti u obzir to da je on književnik, publicist, novinar, pisac pa i humorist", kazao je Ćorić.

Pauletićevo imenovanje Goran Beus Richembergh (HNS) ocijenio je bizarnim. "U četiri godine koliko sam vodio Odbor za turizam sreo sam stotine vrlo kvalitetnih, pametnih, mudrih stručnjaka i praktičara u turizmu. Mnogi su bili članovi i aktivisti HDZ-a i znam da su jučer doživjeli šok. Imenovati osobu takvog profila s takvim opterećenjem i javnim izjavama baš u ovom resoru otprilike je kao da ste imenovali zamjenikom ministra graditeljstva bespravnog graditelja ili zamjenikom ministra financija nekoga tko je porezni dužnik", kazao je Beus Richembergh novinarima u Saboru.

Podsjetio je da Pauletić dolazi iz kvote Mosta, koji je najavio imenovanje stručnjaka na funkcije u Vladi. "Most ima, uvjetno rečeno, mogućnost da privuče tzv. neovisne stručnjake, koji nisu nužno vezani ni uz koju stranku pa ni njihovu. Ako je ovo kadroviranje Mosta, onda to znači da su očajni i da s njima više nitko pametan i uspješan ne želi raditi", kazao je.

Imenovanje Pauletića ne podupire ni SDP-ov Peđa Grbin, koji podsjeća da turizam čini jednu sedminu hrvatskog BDP-a. "Na jedno od čelnih mjesta imenujemo osobu koja nema praktično nikakvog iskustva u radu, a pogotovo ne u radu u turističkom sektoru", kazao je Grbin.

Upozorio je na tekstove u kojima je Pauletić vrijeđao strane goste. "U trenutku kada trebamo širiti našu turističku ponudu na tržišta Japana pa i tržišta našeg susjedstva, dvojbeno mi je to što na mjesto zamjenika ministra turizma imenujemo osobu koja je, pa makar i u satiričnim tekstovima, vrijeđala osobe koje su nas posjećivale iz tih zemalja. Sve u svemu, ne razumijem da nije bilo boljih kandidata koji su radili u hrvatskom turizmu koji bi bili uspješniji, kvalitetniji, bolji i primjereniji funkciji na koju je imenovan gospodin Pauletić", zaključio je Grbin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene