Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne i do 1300 eura

S toplijim danima na obalu stižu i oni: Zauzimaju prvi red do mora, spavaju i po šumicama te u zaštićenim područjima

Aktualno Galerija Woltram, Austrija Woltram, Austrija Foto: DNEVNIK.hr Denis Bek, komunalni redar grada Umaga Denis Bek, komunalni redar grada Umaga Foto: DNEVNIK.hr Juliane, Njemačka Juliane, Njemačka Foto: DNEVNIK.hr U lovu na ilegalne kampiste- 1 U lovu na ilegalne kampiste- 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 U lovu na ilegalne kampiste Galerija 1/8 >>
Ekipa Dnevnika Nove TV cijelo je jutro provela s inspekcijom u Istri u potrazi za ilegalnim kampistima koji, bez grča na licu, zauzimaju prvi red do mora. Spavaju i po šumicama, parkiralištima, u zaštićenim područjima i sve to – besplatno. Dok ih ne uhvate komunalci.

U Hrvatskoj je zabranjeno spavanje kraj mora, ceste ili parkirališta. Pa je cijenu noćenja u prvom redu do mora jedan muškarac platio puno više nego što je imao u planu. No, kako se odmah uhvatio za novčanik – ona se prepolovila. Pravda se, znak zabrane za kampiranje nije vidio, pa nije ni znao da se ne smije.

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti je jasan – kampira se u kampovima. Uhvate li vas u kampiranju "na divlje" kazna je od 200 do 1300 eura. Komunalni redari grada Umaga za Dnevnik Nove TV kažu da je tako svaki dan. Čim malo zatopli, na obalu stižu i oni.

"Sad kako je početak, njih 5 do 10 nađemo svaki dan, a kad je špica sezone po 20, 30", rekao je Gverino Tonšić, komunalni redar Grada Umaga. I nalaze ih svugdje.

Pročitajte i ovo Turisti u Splitu Po džepu najviše boli Obračun s konzumentima alkohola u staroj gradskoj jezgri: Pogledajte kolike kazne su ispisali redari

Od skrovitih lokacija do raznih parkirališta. Isto tako, i opravdanja su šarolika, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar

"Prije su imali aplikacije gdje se može sve spavati, sad imaju opet aplikacije 'nemojte tu ići - tu vam dolaze redovito u kontrole'. Organizirani su čudo, danas je internet, nema nikakvih tajni, svugdje", zaključio je Tonšić.

Ali, vole se praviti – baš suprotno. 

Više o komunalnim redarima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene