Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

"Ikone budućnosti": Mlada modna dizajnerica Bojana Drača nominirana u Berlinu za prestižnu nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački medijski div WeltN24 u sklopu projekta "Ikone budućnosti" bira mlade talente iz nekoliko područja, a jedno od njih je i moda. Upravo u toj kategoriji nominirana je i naša uspješna dizajnerica Bojana Drača.

Vrlo utjecajni i ugledni medijski div WeltN24 u vlasništvu Axela Springera sa sjedištem u Berlinu svake godine bira mlade talente iz svijeta umjetnosti, mode i općenito životnog stila pod nazivom "Ikone budućnosti". Na natječaj se nije moguće osobno prijaviti već je to diskretni izbor tima iz WeltN24. Mladi talenti biraju se u 10 kategorija: model, društveni talent – bloger, glumac i glumica, moda, design, hrana, životni stil, kultura, umjetnost i kreacija, izumiteljstvo.

Pročitajte i ovo Berlinski prijestupnik Prekršio članak 185. Snimio ga radar iako nije prebrzo vozio: Sad mu prijeti novčana kazna Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Od deset nominiranih u području mode ove je godine i Bojana Drača kojoj OVDJE možete dati svoj glas. Bojana već nekoliko godina s uspjehom radi i stvara u Berlinu, a o njoj je DNEVNIK.hr pisao prije nekoliko godina kada je bila jedina hrvatska dizajnerica koja radi isključivo po principima održive mode.

U glavnom gradu Njemačke talentirana Bojana Drača utemeljila je modni brand "Farrah Floyd" poznat u svijetu mode zbog promicanja održivog razvoja i ekologije. Upravo to stoji i u obrazloženju predlagatelja uz naglasak da Bojana kao dizajner promiče održivu modu po principu "nula otpada" ("zero waste"). U praksi to znači da Bojana priliko dizajniranja odjeće ne baca ništa od materijala te sve radi koristeći pravokutne komade materijala režući ih pod kutom od 90 stupnjeva te ne koristi dugmad ni patente želeći minimizirati otpad.

Bojana Drača se još od srednje škole koju je završila u Puli zanimala za modu i design. Studirala je tekstilni design u Ljubljani, a potom je nastavila školovanje u Berlinu gdje živi od 2010. godine. Međunarodni poslijediplomski studij umjetnosti i mode završila je na uglednom berlinskom ESMOD-u i to baš s temom "Održivost u modi". Dobitnica je više nagrada za svoje kreacije u Ljubljani, Londonu, Hong Kongu, Njemačkoj. Trenutno radi na novoj kolekciji Savage Boulevard, a nedavno je imala modnu reviju u prostorijama VW na Unter den Linden u Berlinu. Bila je to revija koja promiče održivu modu pod nazivom Driving Sustainability.

U siječnju 2018. sudjelovat će na prestižnom trade show SEEK u sklopu Berlin Fashion Weeeka.

Savage Boulevard by Farrah Floyd 1 from Bojana on Vimeo.

O ovom natječaju, glasovanju i ovoj mladoj modnoj dizajnerici i njenim modelima može se više saznati na www.welt.de gdje joj možete dati i svoj glas, a gotovo je sigurno da će ova međunarodna afirmacija pridonijeti da se o Bojani Drači više čuje i u našim modnim krugovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene