Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisao zahtjev za referendum

Igor Štimac podržao akciju Građanske inicijative 'U ime obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potporu Građanskoj inicijativi 'U ime obitelji', koja prikuplja potpise za zahtjev za referendum kojim bi se u Ustav RH unijela definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene, dao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac potpisao je na zagrebačkom Cvjetnom trgu zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem referenduma Ustavni sud poslao upozorenje Saboru! Evo o čemu se radi Slika nije dostupna Kritizirali vladajuće 'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća!

'Podupirem ovu inicijativu jer je u skladu s tradicijom i vrijednostima hrvatskog naroda', izjavio je Štimac. Ispričao je kako se s inicijativom sreo nakon mise u njegovoj župi u Splitu i da joj se rado pridružio. 'Muškarac plus žena, jednako brak. Sve ostalo je nešto drugo', rekao je Štimac.

Podsjetimo, u prvom danu zahtjev za raspisivanje referenduma potpisla je 131.000 građana. Kako se radi o državnom referendumu moraju u 15 dana prikupiti potpise 10 posto prijavljenih birača u Hrvatskoj i dijaspori što je oko 375 tisuća. Prikupljanje potpisa traje od 12. do 26. svibnja.

 

Što mislite o akciji Građanske inicijative 'U ime obitelji'?

  • Slažem se sa zahtjevom
  • Ne slažem se sa zahtjevom
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene