Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DHMZ

Idućeg tjedna temperature i iznad 35 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperature zraka u prvoj polovici srpnja bile su više od prosjeka, što nije neobično za ovo doba godine, no najtopliji dio srpnja očekuje se idući tjedan, kada bi temperature mogle premašiti 35 stupnjeva, doznaje se u Državnome hidrometeorološkom zavodu.

Najtoplije će biti u četvrtak i petak, kada bi vrućina trebala dosegnuti maksimum, no meteorolozi ističu da je bilo i toplijih ljeta.Ipak, u Kninu je danas u 13 sati bilo 35 stupnjeva, a u Splitu, Makarskoj i Pločama 34 stupnja. Najviša jutarnja temperatura izmjerena je u Dubrovniku, koji je u sedam sati imao 30 stupnjeva, te u Splitu, gdje je bilo 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Darko Sinjeri i Matea Čorić - 1 SPARINE POSVUDA Stručnjak za hitnu medicinu objasnio kako prepoznati simptome toplinskog udara i na koji se način najbrže možemo rashladiti

Sutra se predviđa prolazno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, grmljavinom i osvježenjem, glavnina u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a sredinom dana u sjeverozapadnom području te poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji. Ponegdje će biti jačega grmljavinskog nevremena. Jutarnja temperatura u unutražnjosti bi trebala biti od 17 do 22 stupnja, na Jadranu od 21 do 26 stupnjeva, a najviša dnevna od 22 do 27 stupnjeva, te u Slavoniji i Dalmaciji od 30 do 35 stupnjeva.

>> Danas opasno zračenje: Opekline za 10 minuta

Od nedjelje se očekuje ponovno ugodno toplo, s temperaturama nižim od 30 stupnjeva, u ponedjeljak slično, ali toplije, a od utorka temperatura bi ponovno trebala znatno porasti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene