Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETI IM ZATVOR

Identificirane osobe koje su prijetile Beusu Richemberghu: "Džaba ste krečili jer me ušutkati ne možete"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik stranke GLAS, neslužbeno je doznao da je policija otkrila identitet osoba koje su prijetile likvidacijom njemu i njegovoj obitelji putem društvenih mreža.

Četiri osobe koje su na društvenim mrežama prijetile likvidacijom Goranu Beusu Richemberghu, saborskom zastupniku stranke GLAS, policija je otkrila i slijedi im prijava, a možda i poduži boravak u zatvoru pošto je za to djelo predviđena zatvorska kazna do tri godine. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović će u kampanju za Europski parlament? Borba na društvenim mrežama Milanovića prozvao HDZ-ov ministar, stigao mu odgovor s Pantovčaka: "A kako ide bratov posao s kamionima?!" Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva"

Vijest o tome objavio je sam Beus Richembergh na Facebooku. 

"Neslužbeno mi je priopćeno da je policija ušla u trag četvorici 'junaka' koji su meni i obitelji prijetili likvidacijom. Očekuju ih prijave Državnom odvjetništvu, a za to kazneno djelo im je zapriječena kazna do 3 godine zatvora", napisao je Beus Richembergh, koji je i uputio poruku svojim "obožavateljima".

"Dakle, dragi 'obožavatelji', osobito vi koji ste pogonjeni 'kršćanskom ljubavlju', opremljeni avatarima svetačkih sličica i proustaških insignija, pripadnici 'minken-bojne' i koji ste mobilizirani preko opskurnih filofašističkih i klerikalnih grupa na društvenim mrežama, džaba ste krečili jer me ušutkati ne možete. I dalje ću vama i vašim mentorima redovito ići na živce. Želim vam prosvjetljenje u čovjekoljublju, mir u srcu i red u glavi", napisao je saborski zastupnik.

Beus Richembergh je bio meta prijetećih poruka "fejsbuk junaka" posebno nakon što se usprotivio odavanju počasti minutom šutnje osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku u Saboru.

"Ovo je najviše zakonodavno tijelo u državi. Dakle ovo je institucija, ovo je kuća prava, vladavine prava, i ne smijemo zbog nekih dvostrukih kriterija ili emotivnog naboja dopustiti da se snize standardi. Dakle, u parlamentu se ne može minutom šutnje odavati počast nekome tko je pravomoćno osuđeni ratni zločinac", rekao je 30. studenog Beus Richembergh, koji je već tada prijavio prijetnje koje su primili on i njegova obitelj. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene