Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stol dobrote

Hvalevrijedan potez: Neprodana hrana sa zadarske tržnice ne završava u smeću

Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stol dobrote za pučku kuhinju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
U Hrvatskoj se na godinu baci 400 tisuća tona hrane. Umjesto da završe u smeću, namirnice sa zadarske Seljačke tržnice subotom se prikupljaju na Stolu dobrote i pripremaju u Pučkoj kuhinji.

Sve što se kupcima zatekne kao višak u vrećicama, ili djelatnicima OPG-ova nakon radne subote ostane neprodano, završi na Stolu dobrote.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

"Hrvatska slabo funkcionira s tim donacijama i sinula nam je ideja da bi bilo idealno da mi pokušamo napraviti nešto", rekla je Višnja Zelić iz udruga OPG-ova "Volim domaće".

Uz udrugu OPG-ova, akciju je pokrenuo zadarski Caritas. Namirnice koje se prikupe završe u njihovoj Pučkoj kuhinji. Potrebe su velike jer 300 korisnika svakog dana staje u red za obrok.

"Ne bih mogao živjeti da mi nije ove pučke kuhinje", rekao je Sreten Šarko, korisnik Pučke kuhinje Zadar.

Uz donirane namirnice sa Seljačke tržnice obroci su osigurani za barem dva dana. Ono što je moglo završiti neiskorišteno, najbolje će se iskoristiti tamo gdje je najpotrebnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene