Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odljev mozgova

I strane agencije izvještavaju o bijegu mladih iz Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odljev mozgova iz Hrvatske dosegao je tolike proporcije da su se i strani mediji raspisali o tome.

Da posla u Hrvatskoj nema i nije neka novost. 'Hodočašćenje' po Zavodu za zapošljavanje tužna je stvarnost prevelikog broja Hrvata, a posebice mladih. Stoga je još prošle godine na Facebooku napravljena stranica 'Mladi, napustimo Hrvatsku' koja otvoreno poziva na odlazak u strane zemlje u potrazi za srećom. Sada tu priču prenose i velike svjetske agencije.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

>> Grupa 'Mladi napustimo Hrvatsku' već ima više od 30.000 članova

Tako Reuters piše o stranici koja mladima, frustriranima zbog nezaposlenosti, nudi savjete kako otići u inozemstvo i pronaći posao. Izvijestili su i o iznimno visokom postotku nezaposlenosti kod mladih do 25 godina koji sada iznosi 33 % po čemu je Hrvatska treća u Europi iza Grčke i Španjolske. Doista i nije nešto čime se možemo pohvaliti.

Podsjetimo, grupa koja sada broji više od 50.000 članova osnovana je u rujnu prošle godine od strane mladih potaknutih katastrofalnim stanjem na tržištu rada u Lijepoj našoj. Članovi ove grupe u njoj mogu pronaći podršku onih koji dijele njihovu sudbinu, ali se i raspitati o svemu štoje potrebno za odlazak trbuhom za kruhom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene