Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijesti iz Bruxellesa

I nakon ulaska u EU nema carine za trgovinu sa susjedima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti za izvoznike prehrambenih proizvoda u zemlje regije iz Bruxellesa je donio potpredsjednik Vlade Neven Mimica.

Neven Mimica kaže da Europska komisija ima visoku razinu razumijevanja za hrvatski interes da i nakon ulaska u Europsku uniju s državama poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore ili Makedonije nastavi trgovati bez carina. Mimica ističe kako je s europskim čelnicima razgovarao da se što prije pokrenu konzultacije između Bruxsellesa i tih država kako bi Hrvatska s njima mogla slobodno trgovati i nakon što pristupi Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

'Ova tržišta jugoistočne Europe jesu velika tržišta za naše poljoprivredne proizvode i našu prehrambenu industriju. Gotovo polovica naših proizvoda ide u BiH i Srbiju, prema tome u ovom trenutku mislim da za njih vijesti u ovom trenutku mogu biti za njih dobre', rekao je Neven Mimica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene