Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Like

I Milinović protiv 'rasprodaje': Žele Hrvatsku ostaviti bez suvereniteta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef ličkog HDZ-a Darko Milinović protivi se prijedlogu Zakona o strateškim investicijama. Smatra da će dovesti do nove antipoduzetničke klime i ostaviti Hrvatsku bez nacionalnog suvereniteta nad javnim dobrima.

U ime ličkog HDZ-a Darko Milinović iznio je stavove stranke o novom prijedlogu Zakona u strateškim investicijama. Kazao je kako on zaobilazi široku javnu raspravu, a time i Hrvatski sabor, da pogoduje krupnom kapitalu i šalje poruku da nikog nije briga za male i srednje poduzetnike te da se njime ukida status javnog dobra i želi uništiti najbogatiji suverenitet, a to su vode, ceste, šume...

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

>> 'Jesu li nacionalni parkovi Krka i Kornati na redu za prodaju?!'

'Danas kada se Hrvatska opasno bliži brojki nezaposlenih od 400 tisuća, tijekom današnjeg dana očekujemo dodatnih 700 do 800 ljudi na burzi rada, susrećemo se s još jednim Zakonom o strateškim investicijskim projektima u RH i usudim se reći da će i taj zakon dovesti do još jedne naglašene antipoduzetničke klime', kazao je.

Pita se zašto nema javne rasprave, zašto zakon ide u hitnu proceduru, zašto se pogoduje krupnom kapitalu, umjesto da se prilika daje malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima o kojima ovisi gospodarski rast.

'Oni njima šalju poruku - vi ćete se i dalje gušiti u moru problema, administracije i za vas nas nije briga, nego nas je briga za krupni kapital. Šalju i poruku ukidanjem statusa javnog dobra da žele Hrvatsku ostaviti i bez tog nacionalnog suvereniteta oduzimanjem nacionalnog bogastva kao što su vode, šume, nacionalni parkovi, ceste, željeznice, priobalje, kulturna dobra', zaključio je Milinović. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene