Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura se ne stišava

HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!"

Oleg Butković i Zoran Milanović
Oleg Butković i Zoran Milanović Foto: Franko Colori/Goran Mehkek/Cropix
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svojim službenim stranicama reagirala je na konferenciju za medije Zorana Milanovića u kojoj je izjavio da je u konstantnom kontaktu s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Predsjednik republike Zoran Milanović održao je konferenciju za medije na Pantovčaku nakon što je Ustavni sud izdao novo priopćenje u kojemu tvrdi kako on ne može biti mandatar, niti premijer, čak i ako podnese ostavku.

U svom obraćanju na Pantovčaku novinari su Milanoviću prenijeli pitanje Olega Butkovića je li predsjednik kontaktirao predsjednika vlade susjedne države kako bi ga spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine iz te države s ciljem da ga podrži za mandatara.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"On nije nitko da mi postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će ga koštati. Tko je on da mi postavlja pitanja? Taj čovjek je uhvaćen u kaznenom djelu, ponaša se kao luda. Orban je predsjednik mađarske Vlade, povremeno se čujemo i stalno razmjenjujemo poruke. Ja takve stvari ne radim, ali nemam uopće potrebu na to odgovoriti", poručio je Milanović.

Iz HDZ-a su zbog takve izjave poručili "Milanović se razotkrio do kraja i sam priznao protuustavno djelovanje! Ali, i tome će se zacijelo diviti Puljak & Grbin".

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Javio se i postavljač pitanja ministar Butković.

"Zorane, znaš onu narodnu: "Sam pao, sam se ubio!" Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju.

P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš", napisao je na svom Facebook profilu.

Predsjednik Milanović Orbana nije sam spomenuo nego ga je o tome je li ga zvao pitala reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene