Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Milijarda ustaje'

I Hrvatice plesom poručile: Stop nasilju nad ženama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U veliku globalnu akciju 'Milijarda ustaje' protiv nasilja nad ženama uključili su se i hrvatski građani. Središnji je događaj bio u Zagrebu, a mi vam donosimo djelić atmosfere iz Šibenika.

Kampanja 'Milijarda ustaje' odvijala se simultano u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj se plesom 'protestiralo' u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Šibeniku, Čakovcu, Sisku, Kutini, Puli, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici i Koprivnici.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Pravda za žene - 5 Nasilje nad ženama Zbog nasilnika s pozicije moći vodi borbu kojoj se ne nazire kraj: "Očito se njemu ništa ne može. Tko više ima, taj može sve"

Preko stotinu Šibenčana okupilo se danas točno u podne ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta kako bi pokazali zajedničku snagu i solidarnost u borbi protiv nasilja nad ženama.

>> Diljem Hrvatske kreće plesni 'ustanak' protiv nasilja nad ženama

Uz podršku Grada Šibenika i šibenskih plesnih udruga, ovu akciju je organizirao Forum žena SDP-a Šibenik.

Stop nasilju nad ženama rekao je i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović koji je došao i podržao ovu akciju.

Uz mnogo optimizma i dobre energije, Šibenčanke su zaplesale na isti način kao što su danas plesale žene diljem svijeta te tako pokazale da su, bez obzira na boju, rasu ili vjeru, ujedinjene u borbi za zajednički cilj.

'Prema UN-ovim statistikama milijarda žena u svijetu proživljava nasilje, a danas je milijarda žena pokazala da je spremna protiv nasilja – ustati! Drago nam je da su se Šibenik i Šibenčanke uključile ovako brojno u današnji ples i protest', priopćile su organizatorice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene