Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 55 posto obiteljskih liječnika

HZZO: 80 posto primarne zaštite dobilo veće glavarine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje priopćio je da je dosad gotovo 80 posto timova primarne zdravstvene zaštite u svim djelatnostima potpisalo dodatke ugovoru za 2009. godinu, te im je stoga za mjesec siječanj isplaćena glavarina uvećana prosječno za devet posto.

Prema podacima HZZO-a, dodatke ugovoru potpisalo je oko 55 posto liječnika obiteljske medicine, a oni koji ga nisu potpisali nastavit će dobivati glavarine prama dosadašnjem ugovoru sa Zavodom, tj. bez novčanog povećanja od devet posto.

Pročitajte i ovo Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje" Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

HZZO je objavio i da 75 posto liječnika obiteljske medicine trenutačno naplaćuje participaciju, a svi koji to ne čine krše Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju. Institucije koje su nadležne za evenutalno sankcioniranje liječnika koji krše zakon su Državno odvjetništvo i Ministarstva financija, navodi se u priopćenju HZZO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene