Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za više od 1.000 putnika

HŽ: Imamo spreman vlak koji iz Tovarnika može prevesti izbjeglice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HŽ Putnički prijevoz potvrdio je kako ima spreman vlak koji iz Tovarnika poslijepodne može prevesti izbjeglice prema Zagrebu.

Kompozicija vagona spremna je krenuti iz Tovarnika između 17:30 i 18 sati. Putnički vlak spreman je za prijevoz izbjeglica, potvrđeno nam je u HŽ-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I narukvice s brojevima U OPATOVAC STIGLI STROJEVI Sve je više ljudi, u kampu će se graditi cesta Slika nije dostupna 'Katastrofalna situacija' KARAMARKO U TOVARNIKU 'Otvorili smo granice Balkanu, a zatvorili granice Europskoj uniji'

Iz Tovarnika prema Zagrebu ili nekom drugom mjestu u Hrvatskoj može krenuti kompozicija vlaka u kojoj je 600 sjedećih i 440 stajaćih mjesta.

UŽIVO - PRVI VAL IZBJEGLICA ULAZI U HRVATSKU: Puno je male djece, mnogi su iscrpljeni, traže liječničku pomoć

Izbjeglice će biti prevezene vlakom ukoliko to odobri policija. Prvi autobus s izbjeglicama registriranima u Tovarniku, prema Sisku i Kutini već je krenuo oko 12:30 sati.

Ondje će biti razmješteni u policijske smještajne kapacitete te se očitovati o svojim namjerama hoće li zatražiti azil u Hrvatskoj ili nešto drugo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene