442603
442603
442603
442603
442603

Turbulentna vremena stavljaju iza sebe i vjeruju u bolju budućnost

  • , 07.07.2016., 15:10
  • Autor:
  • komentara

Nakon turbulentnog vremena za Hypo banku, ona dobiva novo ruho.

 
 
 
 
Ulrich Kissig, predsjednik Uprave Grupe i Mario Žižek, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank Hrvatska (Dnevnik.hr)
Ulrich Kissig, predsjednik Uprave Grupe i Mario Žižek, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank Hrvatska (Dnevnik.hr)

Poznati plavi 'hypo' odlazi u povijest. Zamijenit će ga novi crveni Addiko. Naime, novi sustav poslovanja nekadašnjeg Hypo, sada Addiko banke zahtjeva i novi izgled.

Addiko Bank je novi brend pod kojim će bivša Hypo Gourp Alpe Adria od 11. srpnja početi poslovati u Hravtskoj. Novi identitet brenda koji je danas predstavljen odražava novu poslovnu strategiju i pozicioniranje Banke koje će se prvenstveno odraziti kroz jasnije, jednostavnije i izravnije bankarstvo.

Ulrich Kissig, predsjednik Uprave Grupe i Mario Žižek, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank Hrvatska, danas su na predstavljanju velikog noviteta ove banke kazali kako se ne mijenja samo logo nego i cijeli sustav poslovanja banke. Između ostalog, naglasili su kako će novitet biti i jednostavnost po principu 'manje je više'. Tako će smanjiti broj kartica s nekoliko desetaka različitih koliko ih ta banka sada ima u upotrebi, na samo dvije – jednu za fizičke osobe, drugu za pravne.

Kraći ugovori s klijentima

Smanjit će se i broj različitih modela nenamjenskih kredita, pa će tako u ponudi ostati samo dvije vrste. Novi sustav također ide na smanjivanje dužine ugovora s klijentima, a vodstvo banke obećava da će oni sada sadržavati samo najvažnije stavke kako bi klijentima bilo što jasnije što to potpisuju.

Osim toga uvode i 'blic kredit' kojeg će klijent moći dobiti u samo pola sata.

Sve je to, kažu, razlog za optimizam i bolji pogled u budućnost. Način na koji dalje žele nastaviti raditi sumirali su pojmom 'straightforward bankarstvo', a to prema njihovim riječima znači da će biti jednostavniji, izravniji i jasniji u radu s klijentima.

Kako bi ispunila obećanje drugačijeg bankarstva, Addiko Bank će u svakodnevnom poslovanju primjenivati tri načela: fokusirat će se na bitno osiguravajući klijentima ključne proizvode i usluge koje uistinu trebaju; bit će učinkovita poboljšavajući interne procese i procedure te će kontinuirano ulagati u digitalne tehnologije i komunicirat će jednostavno, uvijek imajući u vidu klijenta', priopćili su iz banke.

Koliko ih je novi rebranding koštao nisu željeli otkriti. Tek su za potrošnju na novi vizualni identitet upotrijebili opisnu frazu – ne previše, ali dovoljno.

S novom vlasničkom strukturom koju čine Advent International, jedan od najvećih globalnih private equity ulagača i Europska banka za obnovu i razvoj, banka se odlučila na temeljitu promjenu svog poslovanja, primjenu viših standarda te, u skladu s novom poslovnom strategijom, i za promjenu imena i vizualnog identiteta. Riječ je o prvom koraku kojim Banka ističe namjeru da odgovori na veliki izazov u današnjem bankarstvu, a to je biti jasan, jednostavan i izravan. Klijenti žele visoku razinu dostupnosti, praktične i brze usluge te transparentnost i razumljivu komunikaciju, a upravo to su temelji na kojima Addiko Bank namjerava razvijati svoje poslovanje.

'Jasno, jednostavno i izravno bankarstvo'

'Jasno, jednostavno i izravno bankarstvo opisuje kako želimo da ljudi doživljavaju brend Addiko, što svojim klijentima nudimo i što nas čini drugačijima od konkurencije. Strategija koja će realizirati potrebe klijenata na praktičan, brz i učinkovit način. Jedino ćemo tako opravdati njihovo povjerenje i biti banka s kojom žele poslovati. Zato smo se odlučili za kreativan pristup koji se izravno bavi segmantima koje želimo, možemi i hoćemo poboljšati', izjavio je Kissing.

E-banking (Dnevnik.hr)

Predstavnici banke danas na predstavljanju novinarima kažu kako je brend Adikko nastao nakon što su proveli opsežno istraživanje među klijentima i zaposlenicima.

'Novi brend označava pozitivnu promjenu budući da predstavlja prvi dan naše budućnosti. I kao takav, ključni je dio naše poslovne strategije koja se prvenstveno fokusira na poslovanje s građanstvom i s malim i srednjim poduzetništvom. Predstavljanje novog brenda nije kraj projekta rebrendinga nego početak našeg uzbudljivog putovanja i poboljšavanja naših usluga, kreditnih procesa, ključnih poslovnih pokazatelja, jačanja naše digitalne ponude i granja nove, usmjerenije, učinkovitije te jasnije, jednostavnije i izravnije banke. Banke s kojom će klijenti željeti poslovati i na koju će zaposlenici biti ponosni', zaključio je Kissing.

Razlog za opimističan pogled u budućnost pokazuje i podatak kako je na razini grupe u 2016. zabilježen, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, rast plasmana u sektoru poslovanja s građanstvom veći od 160%, a u sektoru poslovanja s pravnim osobama i malim i srednjim poduzetnicima veći od 40%.

Addiko Bank je u vlasništvu fondova pod upravljanjem Advent Internationala, globalnog private equity ulagača i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Oba nova vlasnika imaju dugu povijest ulaganja u financijsku industriju te Srednju i Istočnu Europu, što je komplementarno s ambicioznim razvojnim planovima koje Addiko Banka ima na njenim ključnim tržištima. Advent International jedan je od najvećih i najiskusnijih private equity ulagača. Od osnutka 1984. tvrtka je ulagala u više od 300 transakcijskih preuzimanja, u 40 zemalja te na dan 31. ožujka 2016. upravljala imovinom vrijednom 37 milijardi eura. Ima podružnice na četiri kontinenta, u Sjevernoj Americi, Europi, Južnoj Americi i Aziji. Tvrtka je usmjerena na ulaganja u pet ključnih sektora: Poslovne i financijske usluge; zdravstvo, industrija, trgovina na malo, usluge i turizam tehnologija, mediji i telekomunikacije. EBRD je multilateralna banka predana razvoju tržišno orijentalnih ekonomija i promociji privatnih i poduzetničkih inicijativa u više od 30 zemalja od Maroka do Mongolije, od Estonije do Egipta. Osnovan je 1991. i u vlasništvu je 65 država te Europske unije i Europske investicijske banke.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se