Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv 'odnarođivanja'

'Referendum je volja naroda, ne želimo da ga se miče s ulica!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HURS želi da se potpisi za referendume i dalje skupljaju na javnim mjestima.

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) drži neprihvatljivim da građani svoje potpise daju u uredima državne vlasti. HURS podržava izmjene Zakona o referendumu, ali smatra da se nikako ne bi smjelo dirati u pravo građana da svoj potpis daju na javnom mjestu.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica nakon koalicijskog sastanka Malenica: "Imam podršku Mosta oko novog Zakona o referendumu" Slika nije dostupna Ponijelo ih? Sramotna fotografija na društvenim mrežama: Mostovci predali potpise u Sabor i pohvalili se referendumom

'Referendum je volja naroda, zašto ga 'odnarođivati', micati s ulice, smještanjem u državne urede i birokratizacijom. Osim toga, ograničavajućih faktora ima još: ti uredi imaju svoje radno vrijeme, nisu svima jednako dostupni, dio građana u malim sredinama može biti izložen neugodnostima, jer se ugrožava pravo tajnosti, sve to za sobom povlači i diskriminaciju. Ne treba ni napominjati da bi takva procedura bila i skuplja', ističe predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Monetizacija autocesta - DA ili NE?

HURS podržava prijedlog da se rok za prikupljanje potpisa produlji na 60 dana, a ističe i da treba jasno regulirati broj potpisa birača potrebnih za raspisivanje referenduma koji ne bi smio premašivati 5 posto, odnosno 200.000 potpisa. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene