Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici pisali premijeru

'Onemogućite ministra da zajam potroši na način na koji su kupljeni ECMO uređaji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga bolničkih liječnika od premijera Zorana Milanovića traži da učini sve da se zajam Svjetske banke od 565 milijuna kuna zaista iskoristi za unaprjeđenje kvalitete i učinkovitosti pružanja zdravstvenih usluga, a kako se, ističu, ne bi ponovila 'neprihvatljiva i štetna' kupovina ECMO uređaja koju je proveo ministar zdravlja Rajko Ostojić.

'Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, molimo Vas onemogućite ministra zdravlja da sredstva zajma Svjetske banke potroši na način na koji su kupljeni ECMO uređaji', navode iz HUBOL-a u otvorenom pismu premijeru.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Napominju kako je riječ o vrlo velikom iznosu koji optimalnim ulaganjem može značajno poboljšati trenutnu situaciju, ali i pozitivno utjecati na perspektivu hrvatskog zdravstva. No, dodaju, poučeni načinom i svrsishodnošću kupovine 35 ECMO uređaja, osjećaju odgovornost i obvezu upozoriti na što je i kako je ministar Ostojić potrošio gotovo 37 milijuna kuna.

Nakon ovoga, liječenje u hrvatskim bolnicama više nikad neće biti isto!

'Kupovina ECMO uređaja obavljena je na krajnje neprihvatljiv i po državu štetan način. Bila je stručno neutemeljena, jer pri njoj nisu konzultirana odgovarajuća stručna društva HLZ-a i povjerenstva HLK-a niti je uvažena preporuka najvećih eksperata u državi koji se bave predmetnom problematikom', kažu u HUBOL-u.

Ističu kako je zajam Svjetske banke vjerojatno posljednja prilika da se osmišljenim i pametnim plasiranjem značajnih sredstava uspješno sanira zdravstveni sustav, te da se kvalitetnim reformama učini organizacijski učinkovitijim, a financijski održivim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene