Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Program "Nova Republika"

HSS usvojio novi stranački program, definirali se kao moderna, progresivna, repubikanska i zelena stranka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska seljačka stranka (HSS) je na programskoj Glavnoj skupštini prihvatila Nacrt novog stranačkog programa pod nazivom "Nova Republika“ po kojem 'konzervativna opcija postaje prošlost', a HSS se definira kao 'progresivna, republikanska i zelena stranka', priopćeno je u nedjelju iz HSS-a.

Programska Glavna skupštine HSS-a održana je u subotu u Hrastovici kod Petrinje. Na njoj su prihvaćeni dokumenti koji mijenjaju politički smjer stranke, ističe se u priopćenju, te najavljuje da se donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje za pola godine, u prosincu 2018.

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu

"Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom 'Nova Republika', HSS je na ovoj Skupštini konačno definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka. Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije niti bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon dugog niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena politička stranka te kao takva sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske", stoji u priopćenju.

Na Skupštini je jednoglasno usvojeno i izvješće predsjednika Kreše Beljaka o protekloj godini. Iz HSS-a kažu da će se njihov program temeljiti na borbi protiv krupnog kapitala, na borbi protiv birokracije i na pravu da se u Hrvatskoj dostojanstveno živi od poštenog rada.

Donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje se u prosincu 2018. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene