Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozivaju Linića

HSS: Zakon o financijskom poslovanju omogućuje zakonitu pljačku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS je u nedjelju pozvao ministra financija Slavka Linića da iznese podatke o tome kome je, koliko i prema kojim kriterijima država oprostila dugove u predstečajnim postupcima.

"Jesu li pred zakonom svi isti ili ponovno prijatelji i kumovi imaju prednost?", pita HSS u nedjeljnom priopćenju.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Evergrande Duboka kriza Težak udarac za drugu ekonomiju svijeta: Div nagomilao 300 milijardi dolara duga i ide u likvidaciju!

S odmakom od nekoliko mjeseci od početka provedbe Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi evidentno je da se radi o zakonu koji omogućuje zakonitu pljačku, bez mogućnosti da se opljačkani može žaliti.

Žrtve zakona su prvenstveno mali i srednji poduzetnici, čija se potraživanja gube u masi, i često ostaju nenaplaćena, dovodeći ih na rub propasti, ocjenjuje HSS.

NOVO USTROJSTVO: Broj ureda državne uprave smanjuje se s 20 na pet

Podsjeća pritom da je kod donošenja zakona upozoravano na mogućnosti manipulacije i nanošenja štete manjinskim vjerovnicima.

"Istovremeno, Ministarstvo financija, kao vjerovnik, oprašta dugove pojedincima, ne navodeći pritom kriterije prema kojima se dugovanja opraštaju", ocjenjuje HSS pozivajući ministra Linića da iznese podatke o tome kome je, koliko i prema kojim kriterijima država oprostila dugove u predstečajnim postupcima. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene