Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do završetka izbora

HSP želi obustavu pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP je predložio da se pregovori o ulasku Hrvatske u EU obustave do dovršetka izbora kako Hrvatska ne bi bila prisiljena na nove ustupke s teškim gospodarsko-političkim posljedicama.

Predsjednik te stranke Daniel Srb na konferenciji za novinare u Saboru je najavio kako će idući tjedan vladi predati 50 tisuća potpisa na pet HSP-ovih zahtjeva: prekid pregovora do parlamentarnih izbora, poziv na konzultacije veleposlanicima akreditiranim u Zagrebu, inzistiranje na održavanju sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, poziv hrvatskim veleposlanicima u zemljama članicama EU na konzultacije te puštanje iz pritvora i obustava progona hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Kritike HSP: Hrvatska vanjska politika ne vidi dalje od Slovenije

>> Srb: Zastava SFRJ u Sotinu zaraza je velikosrpske politike

Po ocjeni HSP-a Haaški je sud politički instrument pritiska na Hrvatsku, onih koji su neskloni ulasku Hrvatske u EU, jer se čak i nakon objavljivanja presude hrvatskim generalima inzistira na topničkim dnevnicima. 'Ti dokumenti nemaju nikakvu svrhu osim političkih pritisaka na Hrvatsku“, zaključio je Srb. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene