Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Podržat ćemo zahtjev oporbe'

HSP: Prijevremeni izbore održati što prije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijel Srb ponovio je da će HSP podržati zahtjev oporbe za izglasavanje povjerenja Vladi Jadranke Kosor.

Srb misli da se prijevremeni izbori trebaju održati što prije, jer je to 'jedini način da Hrvatska izađe iz krize'. 'Ne bude li prijevremenih izbora, pred Hrvatskom je mučna godina koja bi mogla izgledati kao posljednja sjednica Sabora na kojoj se prepucavalo oko potpuno nebitnih stvari dok se u Hrvatskoj gube radna mjesta, a nezadovoljni radnici štrajkaju glađu', rekao je Srb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSP poručio 'Zločini se moraju procesuirati' Slika nije dostupna Do završetka izbora HSP želi obustavu pregovora s EU

'Pitanje je ima li vlada snage provesti i one mjere koje su vezane za pristup u EU, pa stoga argument kako je proces pristupanja EU razlog da se ne održe prijevremeni izbori, ne drži vodu', dodao je. HSP će podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi i zbog toga što smatraju da je iznimno loše da hrvatska vlada ovisi o, kako je rekao Srb, bilo kojoj interesnoj skupini, bilo da se radi o nacionalnim manjinama ili o strukturama stanovništva koje koriste ovakvu situaciju kako bi ostvarili korist za one predstavljaju.

>> Kosor: Izbori će biti krajem 2011.

Srb je ponovio i da se pravaši protive posjeti srbijanskog predsjednika Vukovaru jer se, kazao je, taj posjet koristi kako bi ojačao međunarodni ugled Srbije i od nje stvorilo regionalnog lidera. 'A pozicija regionalnog lidera nije samo politička pozicija, nego pozicija na osnovu koje se sklapaju novi poslovi, zapošljavaju ljudi i jača vlastito gospodarstvo a na štetu Hrvatske', smatra Srb.

Zajedno s Antom Đapićem, počasnim predsjednikom stranke, u Brodu je bio na izbornom zboru Županijskog vijeća HSP-a Brodsko-posavske županije za čijeg je predsjednika izabran Mirko Duspara, slavonskobrodski gradonačelnik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene